Luisteren

Anneke Ruys | 06 maart 2009 | Musical Fidelity

Om te beoordelen op welk niveau deze Musical Fidelity V-Dac presteert wordt in eerste instantie een direct vergelijk gemaakt met mijn referentiespeler, een vM SA230. Die na modificatie door de fabrikant intern nagenoeg gelijkwaardig is aan de SA340 en zich posteert in de prijsklasse rond 2500 euro. Om het vergelijk `eerlijk` te houden wordt de speler met eenzelfde Sharkwire SC-L03 interlink aan de versterker gekoppeld als de V-Dac.
Gelukkig zijn bij de vM speler alle uitgangen gelijktijdig actief zodat vanaf de luisterpositie tijdens het spelen gewisseld kan worden tussen de speler en de DAC.

Musical Fidelity V-DAC

Ik trap af met twee albums die regelmatig de lade van de cd-speler weten te vinden. Pictures van Katie Melua en 19 van Adele, beide jeugdige dames uit Engeland die de muziekscene behoorlijk op zijn kop gezet hebben. Luisterend naar het nummer Perfect Circle van Katie laat direct verschillen horen. De Musical Fidelity V-Dac maakt het stereobeeld minder breed, het geluid blijft afgebakend tussen de speakers. Switchen naar de SA230 doet het beeld tot ruim buiten de speakers groeien. De laagweergave is ook wat softer en minder indringend. Omdat het laag op Pictures wat overgeproduceerd is werkt het in dit geval heilzaam voor de weergave. Bekkens hebben net iets minder shimmer en klinken minder uit. If You Were A Sailboat laat horen dat de stem van Katie wat mist aan body en echtheid, echter de essentie van het nummer blijft volledig overeind. Er wordt wel muziek gemaakt!

Oorspronkelijk geschreven en gezongen door Bob Dylan wordt het nummer Make You Feel My Love op grandioze wijze door Adele gecoverd. Haar interpretatie van het nummer weet me iedere keer weer recht in het hart te raken. Ondanks dat de V-Dac de piano wat minder impact geeft en aan de stem van Adele een snuifje scherpte toevoegt blijft het genieten.

MERK

EDITORS' CHOICE