Er was meer te zien en her en der te horen. Variërend van complete studio’s voor radio uitzendingen (belangrijkste item daar compressors om de dynamiek te knijpen tot minder dan 3 dB) tot home cinema editing systemen.
Toch is er nog één merk dat niet onvermeld mag blijven en dat is Lexicon. Lexicon toonde naast de MC-8 processor de LX-7 multi kanaal eindversterker en het gloednieuwe RT-10 loopwerk. Het uiterlijk om te watertanden, de kwaliteit niet ter plekke te beoordelen. Maar de verwachting is hoog gespannen. Voor de consument heeft Lexicon een nieuwe importeur gevonden in Audiac, de pro-lijn blijft bij TM Audio. De mini demo werd gegeven over Revel speakers.
Naast de huiskamer apparatuur heeft Lexicon voor de professional een processor ontwikkeld die alles lijkt te kunnen. Galm, chorus, compressie, effecten en dat via maximaal 16 kanalen. Een mono opname met voetstappen verandert u middels een eenvoudig menu in een rondwandeling door een kerk, een zaal, een kleine ruimte of een dode kamer. Een gitaar, in de een akoestische dode kamer opgenomen, komt via de Lexicon 960 tot leven en plaats je op een willekeurige plek in de ruimte. Een toverapparaat voor een serieuze studio. Het toevoegen van galm gebeurt immers bij elke studio opname pas achteraf in de mix. Ik heb het vage vermoeden dat Lexicon marktleider is in het schrijven van algoritmes voor home cinema. En dan vergeet ik nog vele merken die beroemde namen dragen. Lundahl transformators bijvoorbeeld. En Otari recorders, of Nagra. A.D.A.M. monitors, Bruel en Kjaer meetappartuur, Calrec, of Schoeps microfoons. Het was een dagje pro-audio dat mij heeft bewezen dat er zeker raakvlakken zijn voor een normale consument met wat hier tijdens de AES conventie werd geboden. Ik ga beslist nader informeren bij sommige leveranciers. Niet voor een mengpaneel, maar wel voor monitors en digitale apparaten.