Rustige momenten

Rob van Ginneken | 10 februari 2010 | Bang & Olufsen

Rustige momenten? In een R8? Ze zijn er. Het is namelijk een auto met twee gezichten. Schuif naar binnen in de laag geplaatste sportstoel en opeens is het feitelijk moeilijk te bevatten dat dit dezelfde extroverte exoot is die door zijn exterieur iedereen doet omkijken. Van binnen oogt het allemaal vertrouwd, je zit redelijk ontspannen en alles laat zich bedienen zoals je het in een luxe Audi gewend bent.

Audi R8
foto: Audi / Inge Veerkamp

Hij laat zich desgewenst ook zonder mes tussen de tanden rijden en ontplooit dan - mede door zijn relatief comfortabele vering - een karakter dat je bijna ‘Gran Turismo’ zou noemen. Al is het in een wel heel bijzondere verpakking. Overigens blijven de prestaties rijbewijstechnisch gesproken ook met een vederzacht bediend gaspedaal een punt van zorg, want de R8 ronkt nog steeds met grote stappen vooruit. Met een beetje fantasie leent hij zich zodoende ook wel voor regelmatig gebruik. Als je tenminste een handig toegankelijke directie-parkeerplek hebt. De stad is zeker niet zijn habitat.

Audi R8
foto: Audi / Inge Veerkamp

Overigens moet je niet te veel bagage mee willen nemen, want achter de stoelen kun je om voor de hand liggende redenen zelfs geen aktetas kwijt en bij de bergruimte in het vooronder steekt die van een Daihatsu Cuore nog riant af. Volgens Audi zouden er twee sets golfstokken meekunnen. Dat zal dan de opvouwbare variant moeten zijn. Of je passagier moet er geen bezwaar tegen hebben het spul op schoot te nemen. Laten we het maar een soundbite van de reclameafdeling van Audi noemen. Of moet je in dit geval eerder spreken van sound met bite?

MERK

EDITORS' CHOICE