Artikelen van Jan de JeuReview: Sonus faber Sonetto III (Music Emotion)

Gepubliceerd op 24 april 2019
Auteur: Jan de Jeu
Sonus faber Sonetto IIIVoor de naam van haar nieuwste luidsprekerlijn, de Sonetto Collection, heeft het Italiaanse Sonus faber zich laten inspireren door het sonnet; een rijmend gedicht, ontstaan tijdens de Italiaanse Renaissance. De lijn positioneert zich in het productenpakket van Sonus faber onder de Olympica Collection en boven de Venere lijn die het vervangt. Het is de nieuwe instaplijn in de wereld van Sonus faber, met elektroakoestische toepassingen die oorspronkelijk ontwikkeld zijn voor de Reference, Homage Tradition en Olympica Collections.
lees verder>>

Review JK Acoustics Createch III

Gepubliceerd op 22 maart 2019
Auteur: Jan de Jeu
Review: JK Acoustics Createch IIIMensen die al wat langer bij het audiowereldje betrokken zijn, zullen misschien de naam Createch herkennen. Ruim tien jaar geleden ontwierp Ketelaar de Createch I, gevolgd door de Createch II, een luidspreker die goed verkocht werd en nog steeds wordt. De Createch III is de recent gelanceerde opvolger die de nu uit drie modellen bestaande Createch serie complementeert.
lees verder>>

Verslag: Nagra bij Rhapsody

Gepubliceerd op 26 december 2018
Auteur: Jan de Jeu
Nagra event bij Rhapsody - Music EmotionWeinig merken in het wereldje van de ultra high-end hebben de uitstraling die het Zwitserse Nagra al heeft vanaf de start van het bedrijf in het begin van de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Een dergelijk merk verdient een uitzonderlijk platform wanneer zijn toplijn wordt gepresenteerd. Rhapsody, sinds jaar en dag gevestigd aan de Borneolaan in Hilversum, voldoet ruimschoots aan die norm. Met een team van gedreven, deskundige, ervaren en immer enthousiaste muziekliefhebbers waarvan de kern gevormd wordt door Harry van Dalen en Michael van Polen. (Fotografie: Michael van Polen).
lees verder>>

Review: Grimm Audio LS1a

Gepubliceerd op 4 september 2018
Auteur: Jan de Jeu
Review Grimm Audio Ls1aDat Eelco Grimm en Guido Tent van Grimm Audio bepaald niet stil zitten blijkt eens temeer tijdens de High End 2018 in München waar het Nederlandse bedrijf hun eerste muziekspeler, de Grimm Audio MU1 presenteert. Dit gebeurt slechts acht maanden na de VIP introductie van hun meest recente actieve luidsprekersysteem, de Grimm Audio LS1a.
lees verder>>

Review: Harbeth P3ESR 40th Anniversary LE

Gepubliceerd op 29 augustus 2018
Auteur: Jan de Jeu
Review Harbeth P3ESR 40th Anniversary LEOnlangs beluisterde ik bij een vriend thuis enkele kleine stand mounted luidsprekers waaronder een oud model Mission, een al wat ouder model Spendor en een recente Falcon LS 3/5a. De Mission telde voor mijn gevoel in dit gezelschap klankmatig eigenlijk niet mee, de Spendor ervaarde ik als onthullend maar kaal terwijl de Falcon mooi maar een tikkeltje te rijk was. De gedachte die zich aan het eind van de avond aan mij opdrong was: wat jammer dat de Harbeth P3ESR niet bij dit vergelijk aanwezig was.
lees verder>>

Review: Marantz ND8006 netwerk cd-speler

Gepubliceerd op 15 augustus 2018
Auteur: Jan de Jeu
Review Marantz ND8006Eén van mijn eerste cd-spelers was een Marantz, mijn eerste sacd-speler was eveneens een Marantz. En dat was niet voor niets zo. De naam Marantz stond voor mij jarenlang voor een enigszins warme, muzikale sound waar ik als muziekliefhebber enorm van kon genieten. Logisch dus dat ik erg benieuwd ben of de klank van deze Network CD Player mij na al die jaren in dezelfde mate kan bekoren.
lees verder>>

Review: Monitor Audio Silver 200

Gepubliceerd op 27 juni 2018
Auteur: Jan de Jeu
Review Monitor Audio Silver 200De Silver Series van het Britse Monitor Audio is ingebed tussen de Bronze Series en de Gold Series en is gericht op zowel de stereo- als de surround liefhebber. Inmiddels is deze Silver Series toe aan de zesde generatie (6G) en bestaat hij uit acht luidsprekers en een subwoofer.
lees verder>>

Review: Bel Canto Black EX Integrated

Gepubliceerd op 9 mei 2018
Auteur: Jan de Jeu
Review Bel Canto Black ExLange tijd associeerde ik het Amerikaanse bedrijf Bel Canto Design met de karakteristieke vormgeving van componenten uit hun e.One series. Tot ik op de iEar'-show van 2017 bij importeur Dimex tegen een apparaat aanliep dat hier qua vormgeving zeer sterk van af week. Het bleek een geïntegreerde versterker te zijn uit de nieuwe Black EX lijn van het in Minneapolis gevestigde merk. De klank sprak me dermate aan dat ik ter plekke om een review exemplaar vroeg. The rest, as they say, is history.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE