Artikelen van John van PolenReview Synergistic Research Master Fuse: A masterful accessory

Gepubliceerd op 1 augustus 2023
Auteur: John van Polen
2023-06-19 SynergisticResearchMasterFuseOverseeing the large variety of accessories for high quality audio systems, one category stands out as probably most effective: the audio grade fuse. Over the past sixteen years, I have extensively tested audio grade fuses from several brands and repeatedly, I reported my amazement regarding the profound effects on reproduced music. During that period, about a hundred fuses must have slipped through my fingers, finding their way to about twenty devices and power conditioners in three systems. The sonic improvements were such that I have to strongly advice every music lover with a good system to take 'the audio grade fuse narrative' very seriously indeed.
lees verder>>

Review Synergistic Research Master Fuse: een meesterlijke accessoire

Gepubliceerd op 18 juli 2023
Auteur: John van Polen
2023-06-19 SynergisticResearchMasterFuseVan de vele, zeer diverse accessoires voor audiosystemen behoort de audio grade zekering zonder enige twijfel tot de meest effectieve. De afgelopen zestien jaar heb ik zekeringen van vele merken uitvoerig getest en meermaals melding gemaakt van mijn verbazing over de grote effecten op de weergave van muziek. In deze review een specifiek voorbeeld: de Master Fuse van Synergistic Research.
lees verder>>

Column: audioweergave en de strijd tegen de scherpte

Gepubliceerd op 31 mei 2022
Auteur: John van Polen
scherpte in het geluid_1In vele recensies van audioapparatuur komt de term "werkelijkheidsweergave" voor, of iets dat daar op lijkt. Dat is dus het doel waarnaar wij streven. Het is nuttig eens wat langer stil te staan bij dit uitgangspunt. In hoeverre kan en lukt dat eigenlijk, de werkelijkheid weergeven?
lees verder>>

Review: Nano Diamond Contact Oil Sigma en Surface Optimizer Anti Static Fluid van Vortex Hifi

Gepubliceerd op 17 februari 2021
Auteur: John van Polen
Vortex HifiDe eerste kennismaking met het Duitse merk van accessoires Vortex Hifi is me bijzonder goed bevallen. Het "toverstokje" Iraser A.O.I. gebruik ik bijna dagelijks bij mijn grote platenspeler. Enkele maanden geleden maakte dealer Ron Kemp van Kemp Elektroniks me attent op twee nieuwe producten van Vortex Hifi waar hij bijzonder enthousiast over was. Dat moest ik ook eens proberen!
lees verder>>

Review: Telos Audio Design

Gepubliceerd op 3 november 2020
Auteur: John van Polen
Telos Audio reviewKemp Elektroniks te Amsterdam is alweer enige tijd importeur van het chique en wat mysterieus overkomende merk Telos Audio Design uit Taiwan. Het betreft betrekkelijk kleine apparaten die op basis van inzichten uit de quantumfysica voor betere werkomstandigheden voor high end componenten zouden zorgen. Volgens Telos leidt de inzet van hun producten tot een nauwkeuriger en tegelijk charmanter, meer vloeiend geluidsbeeld met bovendien een sterk verlaagde ruisvloer. Nou, dat zullen we dan nog wel eens zien!
lees verder>>

Vakantiegeldactie bij Kemp Elektroniks: Synergistic Research Orange zekeringen

Gepubliceerd op 17 augustus 2020
Auteur: John van Polen
Vakantiegeldactie Kemp ElektroniksVanwege het coronavirus zijn ondernemers bezig hun klanten op alternatieve manieren te benaderen. Bij HIFI.NL hebben we onze 'Zomervakantie bij de Dealer'-serie om, samen met de winkeliers, de aandacht te vestigen op interessante aanbiedingen, audiosets waar de consument wellicht aan voorbij loopt, en anderhalvemeterevenementen. In deze editie aandacht voor het Kemp Elektroniks Experience Center te Amsterdam. Een ware snoepwinkel op het gebied van effectieve accessoires. Om blijvend te kunnen genieten van beter beeld en geluid als alternatief voor twee weekjes al dan niet veilig op vakantie.
lees verder>>

Review: Iraser Stick A.O.I. van Vortex Hifi

Gepubliceerd op 7 augustus 2020
Auteur: John van Polen
Iraser StickDe afgelopen decennia is het inzicht toegenomen dat elektromagnetische verschijnselen die onder meer het gevolg zijn van draadloze communicatie negatief kunnen uitwerken op de waargenomen performance van audio- en videosystemen. Men spreekt in dit verband wel van elektrosmog. Wat elektrosmog precies is en hoe het uitwerkt op apparaten en personen, wil ik bewaren voor een later artikel. Voor het moment wil ik het laten bij de vaststelling dat er accessoires in de handel zijn die de nadelige effecten van elektrosmog beogen te bestrijden.
lees verder>>

Synergistic Research Orange zekeringen

Gepubliceerd op 17 maart 2020
Auteur: John van Polen
Synergistic Research Orange zekeringenRuim een jaar geleden heb ik mijn licht laten schijnen over de Blue zekeringen van Synergistic Research. De conclusie was helder: deze zekeringen kunnen mijns inziens in een goed audiosysteem een ongekende klankverbetering teweegbrengen tegen een relatief bescheiden investering. Ik had er zelfs de kwalificatie “achtste wereldwonder” voor over. Vanzelfsprekend heb ik toen de zekeringen van de belangrijkste apparaten van mijn installaties direct vervangen door SR Blue. Maar zie, de nieuwe zekeringen waren nog maar net ingespeeld of er was alweer sprake van de ontwikkeling van een nieuw type zekering dat nog weer veel beter zou zijn: de SR Orange. Tijd voor een update, in de vorm van een productbespreking.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE