Artikelen van Quintijn BultermanReview JBL Authentics 500: Geluid van nu in retro jasje

Gepubliceerd op 18 juni 2024
Auteur: Quintijn Bulterman
2023-08-30 JBL_Authentics_1Het blijft een fijne trend: moderne apparatuur met de laatste nieuwtjes in een retro designjasje stoppen. Ergens is dat natuurlijk een prachtig eerbetoon aan de "Heritage" van een merk. Het betuigt van een stukje dankbaarheid naar het eigen verleden. JBL doet dit dan ook al een tijdje, met de Classic-lijn als beste voorbeeld (JBL L100, anyone?). Nu beginnen we het ook te zien bij de bluetooth speakers, in de vorm van de Authentics-lijn. We testen de grootste draadloze speaker van de drie.
lees verder>>

Review Denon Ceol N12: hifi voor iedereen

Gepubliceerd op 22 april 2024
Auteur: Quintijn Bulterman
Review Denon Ceol N12 _1De productie van alles-in-één-systemen is voor Denon bekend terrein, ook nu er heel wat meer merken zijn die zien dat er naar deze producten veel vraag is. Toegankelijke hifi-oplossingen in compacte vorm, ook Sonos en Bluesound zijn twee grote namen op dat vlak. Toch weet Denon weer een product neer te zetten, dat niet alleen kan concurreren, maar de gebruiker een andere ervaring geeft. Denon doet er namelijk gewoon weer een cd-speler bij!
lees verder>>

Review Bang & Olufsen Beosound A5: vooral design?

Gepubliceerd op 25 maart 2024
Auteur: Quintijn Bulterman
Bang & Olufsen Beosound A5Wie het merk Bang & Olufsen (B&O) kent - en dat zijn er velen - weet het al: design is een belangrijke pijler van deze Denen. Je vindt de stijlvolle vondsten uit Struer in woonkamers, auto's, winkels en stuk voor stuk zijn het schoolvoorbeelden van design. Een eerste blik op de Beosound A5 levert dan ook geen verrassingen op: "Wat een mooie speaker!"
lees verder>>

Review B&W Px7 S2e: kwestie van kopi√ęren en plakken?

Gepubliceerd op 17 januari 2024
Auteur: Quintijn Bulterman
2023-09-19 BowersAndWilkinsPX7S2eHet is nog maar zo'n anderhalf jaar terug, ergens in de zomer van 2022, dat de Bowers & Wilkins Px7 S2 op de markt verscheen. Toen spraken we al van "Never Change a Winning Formula". Mogelijk heeft dat de Engelse fabrikant dat niet gelezen, want ook in 2023 kwam er doodleuk wéér een nieuwe uitvoering op de markt: de Bowers & Wilkins Px7 S2e. Inderdaad, weer een verbeterde versie van Px7 S2 (de 'e' staat voor 'evolution'), op zijn beurt al een verbeterde versie van de PX7. Kunnen jullie het nog bijhouden...?
lees verder>>

Review Solidsteel HY-4: wat een echte hifi-set nodig heeft

Gepubliceerd op 20 december 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
Solidsteel HY-4_1Vroeger, toen de guldens nog van hout waren, was het al volkomen gebruikelijk om de hifi-set op een speciaal meubel neer te zetten. Anno nu zien we de audioset en allerhande andere consumentenelektronica veel vaker opgaan in het interieur. Dat kan een mooie ontwikkeling zijn. Een fraai dressoir waar bovenop een ge√Įntegreerde versterker staat, samen met een platenspeler of streamer. Het geheel past perfect de woonkamer en ziet er lekker eigentijds uit, volledig vtwonen-verantwooord. Want een echt audiomeubel voegt toch niks toe, en ziet er ook nog eens niet uit. Toch...?
lees verder>>

Review Cambridge EVO 150: de brug tussen hifi en design

Gepubliceerd op 7 december 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
2021-04-07 CambridgeAudioEvoEen hifi-systeem anno 2023 moet voor veel gebruikers alles kunnen, waarbij de grootste groep inmiddels de streamers zijn. In de vorm van een muziekdienst of via het eigen netwerk vanaf een NAS. Daarnaast willen we ook nog radio luisteren, via Bluetooth muziek kunnen versturen en de tv erop aansluiten. Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan moet er ook alvast een voorversterker voor een platenspeler ingebouwd zijn. En ook makkelijk te bedienen via een app. Dat is een aardige waslijst. Maar als je Cambridge Audio heet en je een grote passie voor muziek hebt, dan is het een uitdaging die je op het lijf geschreven is.
lees verder>>

Achtergrond: van standaardkabels naar een hoorbare upgrade

Gepubliceerd op 29 november 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
AudioQuest 101 achtergrond_3Je koopt een nieuw apparaat en voor je het weet liggen er weer een paar standaard zwarte kabels in een kastje. En dat is ondertussen een jungle van kabels geworden. Zeker als je een surround versterker, dvd/blu-rayspeler, mediabox, spelcomputer, soundbar én/of streamer hebt staan. Of nog meer. Overal zitten kabels bij. Je apparaten aansluiten met de standaard bijgeleverde kabels werkt uiteraard prima, maar is het ook een goed idee? Of laat je kwaliteit liggen?
lees verder>>

Review Denon PerL Pro: True Wireless in-ears

Gepubliceerd op 1 september 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
Denon PerL Pro_1De strijd in het hogere segment draadloze in-ear is losgebarsten. We zien niet alleen de prijs oplopen, maar ook de geluidskwaliteit en techniek enorme sprongen nemen. Apple, Bowers & Wilkins en Sony zijn slechts een paar groten namen in de markt, die hier vechten om een aandeel. Denon heeft de handschoenen opgepakt en is de ring ingestapt. Met de PerL Pro gaat Denon die strijd aan, maar wel met een geheim wapen...
lees verder>>

EDITORS' CHOICE