Quad Esl 988 Elektrostaten, geheel gereviseerd. Evt inruil ok

68 x bekeken | geplaatst op 11 oktober 2024

€ 2.750,-



kenmerken

Merk Quad
Categorie Luidspreker front
Type esl 988
Serienummer
Conditie Als nieuw
Bouwjaar
Geplaatst op 11-10-2024

Beschrijving


Beide elektrostaten zijn reeds volledig gereviseerd door de officiële quad servicecenter van de Nederlandse quad-importeur ‘Nieuw Transtec’, voor een totaalbedrag van ruim €2900. De Originele facturen met vermelding van serienummers zijn vanzelfsprekend aanwezig. Dus geen gepruts door een zelf benoemde “expert”. Vijf panelen zijn volledig vernieuwd en de overige drie zijn gereviseerd. Op één van de twee elektrostaten zit nog een resterende garantie van 1jr en 3mnd.
De Elektrostaten spelen dus weer helemaal als nieuw en zijn goed voor de volgende decennia luistergenot.

Klassieke muziek kent zijn weerga niet, van klein werk tot groot orkest. Jazz en de betere popmuziek klinken ook uitstekend. Voor Metal, Hip-hop etc. Kunt u beter andere speakers zoeken.
Zeer homogene ruimtelijke weergave. U kunt uren achter elkaar luisteren zonder moe te worden. Transparant, snel en dynamische. En dat, zonder enig spoor van scherpte, schelheid of schreeuwerigheid.
Het midden en hoog heeft autoriteit, klinkt vol en heeft “natuurlijke warmte”, zoals stemmen en instrumenten dat in het echt ook hebben. Dit in tegenstelling tot vele andere elektrostaten die nog weleens dun en schril kunnen klinken. Ik heb ze allemaal gehoord/gehad, Audiostatic, Final, Martin Logan, etc.
Het laag van de 988 is echt ruimschoots aanwezig, Vooroordelen dat een elektrostaat geen bas kan weergeven is onterecht. In ruimtes tot een 55 à 60 m2 is de 988 veruit te prefereren boven de grotere 989. Deze geven in vele woonkamers te veel en te boemerig en ongecontroleerd laag.

Inruil kleine monitors op stands of (slanke) vloerstaanders bespreekbaar, bv. Dynaudio, Kef, B&W, Sonus Faber, Monitor Audio, Focal, Audiovector, etc.




EDITORS' CHOICE