BeoPlay E8 2.0: draadloos luisteren, nu ook draadloos laden

BeoPlay, een submerk van het Deense Bang & Olufsen, heeft versie 2 aangekondigd van de E8, een draadloze in-ear hoofdtelefoon. De eerste versie van de E8 maakte volledig draadloos luisteren mogelijk, maar voor het opladen van de oordoppen was een kabel nodig. Versie 2 is volledig draadloos gemaakt. Ook het opladen is met de nieuwe oordoppen draadloos geworden. 

BeoPlay E8 2.0: weg met alle kabels

De oorspronkelijke BeoPlay E8 bestaat uit een set draadloze oordoppen die via bluetooth muzieksignaal krijgen. Het opladen van de oordoppen, die dus ieder een eigen accu, verbindingselektronica, een versterker en een driver aan boord hebben, gaat via de transportdoos, die overigens ook dienst doet als powerbank voor tussentijds opladen. De transportdoos dient via een een usb-kabel opgeladen te worden.

De nieuwe BeoPlay E8 2.0 laat deze laatste kabel vervallen want de transportdoos/powerbank kan nu draadloos worden opgeladen. Er wordt overigens wel nog een usb-kabel meegeleverd voor het geval draadloos opladen niet zou kunnen.

Net als met de eerste versie heeft BeoPlay veel aandacht besteed aan het design en de afwerking van de transportdoos en de oordoppen. De transportdoos is van metaal en is bekleed met leer. De koper kan kiezen uit de uitvoeringen Black, Natural, Indigo Blue en Limestone.

De oordoppen zelf zijn groter uitgevallen dan de oordoppen van draadloze in-ears waarbij verbindingselektronica, versterkers en accu zich in een aparte behuizing bevinden. BeoPlay heeft naar eigen zeggen toch de afmetingen beperkt weten te houden met 23 x 20 x 25 millimeter. De rechteroordop weegt zeven gram en heeft een accu met een capaciteit van 85 mAh. De linkeroordop weegt zes gram, de accu heeft een capaciteit van 60 mAh. De BeoPlay E8 2.0 heeft een speeltijd van circa 3,5 uur. De transportdoos tevens powerbank met een capaciteit van 530 mAh kan de oordoppen drie keer opladen alvorens hij zelf weer opgeladen dient te worden.

Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz. De gevoeligheid is 107 dB. De koper krijgt een viertal pasvormen meegeleverd.

Muzieksignaal komt binnen via bluetooth 4.2 met ondersteuning van SBC en AAC. AptX wordt niet ondersteund.

BeoPlay E8 2.0: prijs en leveringsinformatie

De BeoPlay E8 2.0 s verkrijgbaar in de kleuren Black, Natural, Indigo Blue en Limestone en kost 350 euro. Wie meer wil weten kan kijken op de website van Bang & Olufsen.

 

 


EDITORS' CHOICE