Chord Electronics laat Ultima Pre 2 op Bristol Hifi Show debuteren

Het Britse audiobedrijf Chord Electronics heeft een nieuwe voorversterker genaamd Ultima Pre 2 aangekondigd. De nieuwe Ultima Pre 2 vervangt de CPA 5000 en is volgens de fabrikant de perfecte match voor de Ultima 2 of Ultima 3 mono eindversterkers, die vorig jaar werden gelanceerd. Naar verwachting komt de Ultima Pre binnenkort op de markt.

Chord Electronics Ultima Pre 2: voorversterker

Na de aankondiging van Chord Electronics van de eindversterkers Ultima 5 en 6 van vorige week, volgt nu de aankondiging van de lancering van een nieuwe voorversterker: welkom Ultima Pre 2. De nieuwe Ultima Pre 2 vervangt de CPA 5000 die met pensioen wordt gestuurd.

De Ultima Pre 2 verschijnt in de opvallende nieuwe esthetiek van het bedrijf, die profiteert van een opnieuw ontworpen boutloze frontplaat die is gemaakt van 28 millimeter dik aluminium van vliegtuigkwaliteit. De referentieniveau voorversterker heeft een aanzienlijk groter chassis dan de “standaard” voorversterkers van het bedrijf. Ook beschikt de Pre 2 over de nieuwste gepatenteerde ultrahoogfrequente voeding en ultra-low-noise circuits, die volgens de in de Britse plaats Kent gevestigde fabrikant ongelofelijke lage ruisvloer van lager dan -130 dB leveren.

Chord Electronics Ultima Pre 2: connectiviteit

De gebruiker heeft de beschikking over vier paar volledig gebalanceerde ingangen, vier paar ongebalanceerde ingangen, plus twee volledig onafhankelijke opnamelussen. Elke ingang heeft zes versterkingsniveaus die afzonderlijk kunnen worden geselecteerd om significante volumeveranderingen bij het schakelen tussen ingangen te voorkomen. Alle instellingen worden opgeslagen in een microprocessor en blijven bewaard, zelfs wanneer de stroom wordt uitgeschakeld.

Voor 's avonds laat en persoonlijk luisteren, bevat de ULTIMA PRE 2 ook twee ruisarme op de frontplaat gemonteerde 6,35 mm (¼ inch) hoofdtelefoonuitgangen. Er is zelfs een volledig gebalanceerde A/V-bypass-schakeling voor directe verbindingen met AV-processors, plus 12 Volt triggeruitgangen aan de achterkant van het apparaat om compatibele eindversterkers of AV-processors te activeren bij het opstarten.

Het frequentiebereik van de Ultima Pre 2 loopt van 2,5 Hz tot 200 kHz (+/- 3 dB). De kanaalscheiding is 100 dB bij 20 Hz en 85 dB bij 20 kHz. De Ultima Pre 2 is met een gewicht van 18 kilogram bepaald geen lichtgewicht te noemen.

Chord Electronics Ultima Pre 2: prijs en leveringsinformatie

De Ultima Pre zou reeds besteld moeten kunnen worden en is leverbaar in Jett Black of Argent Silver. De Ultima Pre 2 is ook compatibel met het stapelbare Integra-pootsysteem van Chord. Als alternatief wordt ook een hooggepolijste zijkant van zwart acryl zonder extra kosten aangeboden. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE