NIEUWS

Ferrum Audio Oor: gebalanceerde hoofdtelefoonversterker voor elke hoofdtelefoon

Het Poolse audiomerk Ferrum Audio heeft de Oor aangekondigd, een gebalanceerd uitgevoerde hoofdtelefoonversterker die volgens de makers geschikt is om elke hoofdtelefoon in de wereld aan te sturen. De prestaties van de Oor kunnen nog verder worden verbeterd door gebruik te maken van de Hypsos, een voedingseenheid opgetrokken in een behuizing die dezelfde stijl heeft als de behuizing van de Oor. De levering van de Oor zal in augustus gaan beginnen.

Ferrum Audio Oor: discreet en gebalanceerd opgebouwde hoofdtelefoonversterker

Ferrum Audio is een merknaam van de in Polen gevestigde audiofabrikant HEM. De drijvende kracht achter Ferrum Audio is Marcin Hamerla en het eerste audioproduct van het nieuwe merk is de Oor, een gebalanceerd uitgevoerde hoofdtelefoonversterker met uitsluitend analoge schakelingen aan boord. Ferrum Audio’s Oor wordt aangeprezen als de “enige hoofdtelefoonversterker met een ziel”.

De Oor drijft elke hoofdtelefoon moeiteloos tot het uiterste van zijn kunnen, met behoud van de essentie van de muziek die wordt versterkt. Ultra lage vervorming, geen vermoeidheid, enorme dynamiek en ongeëvenaarde details resulteren in ultiem genot. De Oor laat eigenlijk iets dat heel moeilijk te bereiken is, de normaalste zaak van de wereld lijken, aldus de verklaring van de fabrikant

De belangrijkste kenmerken van de Oor zijn zijn:

  • Een volledig gebalanceerd uitgevoerd signaalpad gericht op een zeer transparante geluidssignatuur, waardoor luistermoeheid tot het verleden behoort
  • Ferrum Power Link: de Oor presteert zeer goed direct uit de doos, maar de Oor is gemaakt om boven en buiten uit te blinken in combinatie met Hypsos, een externe voeding. “We gebruiken wat we onze Ferrum Power Link (kortweg FPL) noemden om de twee met elkaar te verbinden. Hypsos zal dan maximaal presteren en ongehoorde muzikaliteit ontketenen in combinatie met de Oor, aldus Ferrum Audio.
  • De discrete eindversterkertechnologie is in eigen huis ontwikkeld om de best mogelijke analoge kwaliteit te bereiken.
  • Superieure controle: de geperfectioneerde besturing van uitgangstransistoren beschermt ze en laat ze nooit uitschakelen, waardoor vervorming tot onhoorbare niveaus wordt verminderd en ze in een staat blijven waarin ze onmiddellijk al hun kracht kunnen ontketenen, cruciaal voor hoge dynamiek, superieure controle en autoriteit in geluid.
  • Makkelijk in gebruik, slechts drie knoppen op het voorpaneel.

 

Ferrum Audio Hypsos: externe voeding

De Hypsos definieert een geheel nieuwe categorie van hifi-producten. Het is geen eenvoudige voeding. De Hypsos biedt een selectie van unieke functies en houdt zelfs rekening met toekomstige softwareverbeteringen. Het apparaat wordt software gestuurd met zo min mogelijk hardwareafhankelijke elementen.

De belangrijkste kenmerken van de Hypsos zijn:

  • Hybride voedingssysteem: lineair/schakelend hybride ontwerp om de voordelen van beide technieken te benutten: lage rimpel en ruis, evenals snelle transiënte respons en hoge efficiëntie.
  • Geavanceerde automatisering: compatibiliteit met Apple TV-afstandsbediening, Trigger in/out-connector; mogelijkheid om het opstarten van de apparaten met de standby-modus te automatiseren, zelfs zonder speciale triggerverbinding.
  • Verschillende gebruikersniveaus: gebruik vooraf geconfigureerde instellingen uit de lijst met ondersteunde apparaten of stel handmatig aangepaste parameters in. Breed continu uitgangsspanningsbereik van 5 tot 30 Volt met maximaal 6 Ampère stroom geleverd aan de belasting. Hypsos is zo universeel mogelijk.
  • 4T detectieontwerp (4TSD): zorgt voor het exacte spanningsniveau precies op het punt van de DC-ingang van het gevoede apparaat - speciaal kabelontwerp en feedback om op elk moment een vlakke spanning te garanderen. Deze techniek elimineert de schadelijke effecten van de weerstand van de kabel, waardoor de transiënte respons effectief wordt verbeterd.
  • Uiterst veilig in gebruik: Automatic Transformer Voltage Adjust (ATVA), elektronische polariteitsschakelaar voor uitgangsspanning en overspanning, stroomlimiet en kortsluiting. Instellingen vergrendelen om onbedoelde wijziging van de parameters te voorkomen.

 

Ferrum Audio Oor en Hypsos: prijzen en leveringsinformatie

De Hypsos kost 995 euro en is reeds verkrijgbaar. De Oor is leverbaar vanaf 10 augustus voor een prijs van 1.995 euro.


EDITORS' CHOICE