NIEUWSFocal

Focal en Naim kondigen tienjarig jubileumsysteem aan

De Franse luidsprekerfabrikant Focal en de Engels audiofabrikant Naim vieren een decennium van samenwerking en markeren dit tienjarig jubileum met de lancering van een speciaal en compleet jubileumsysteem. Het systeem bestaat uit een set vloerstaanders van Focal van het type Sopra No.2 met daarbij een compleet systeem van Naim bestaande uit een streamer, een voorversterker en een eindversterker die ieder afzonderlijk stroom krijgen uit een externe voedingseenheid. Kabels en een bijpassend meubel zitten bij de levering inbegrepen. De hele set is uitgevoerd in kleuren en texturen die aan beton en tin doen denken. De levering zal vanaf mei beginnen.

Focal en Naim werken tien jaar samen

Met Franse akoestiek en Engelse elektronica viert het Focal Naim 10th Anniversary Edition-systeem de fusie van de Europese merken die plaats heeft gevonden in 2011. Drie jaar later verstevigden ze hun samenwerking door zich aan te sluiten bij de Vervent Audio-groep.

Innovatie, expertise en lokale fabricage in Frankrijk en Groot-Brittannië zijn de gemeenschappelijke kenmerken die Focal en Naim altijd hebben verenigd. Waar de één uitblinkt in akoestiek, blinkt de ander uit in elektronica. Om tien jaar samenwerking te vieren, hebben Focal en Naim een special edition systeem ontwikkeld. De als kant-en-klaar gepresenteerde Focal Naim 10th Anniversary Edition bestaat uit een verzameling van naar eigen zeggen iconische producten met een unieke esthetiek.

De vloerstaande luidsprekers zijn natuurlijk afkomstig van Focal. Feitelijk is het een speciale uitvoering van het bestaande model Sopra No.2. De zijwanden van de behuizing wekken de indruk van beton gemaakt te zijn en de baffle heeft een afwerking van tin.

Lees ook onze recensie over de Focal Sopra No.2.

Een reeks componenten uit de Naim Classic productlijn drijft de Focal-luidsprekers aan. Als bron functioneert de geavanceerde streamer model NDX 2, die is gekoppeld aan een voorversterker van het type NAC 282. De eindversterker is het bestaande model NAP 250 DR. De versterkers krijgen stroom van de bijpassende NAPSC- en HiCap DR-voedingen. De apparaten zijn in een bijpassende stemmige grijze kleur uitgevoerd. Luidsprekerkabels van Naim type Super Lumina worden ook meegeleverd.

Focal en Naim 10th Anniversary Edition: prijs en leveringsinformatie

De jubileumset van Focal en Naim zal in mei 2022 op de markt komen. De adviesprijs is 34.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE