NIEUWSMarantz

HEM 2022 beursvloer: Marantz toont nieuwe CD-speler CD 60

Audiomerk Marantz is present op de beursvloer en ons team heeft de CD 60 mogen bekijken, een nieuwe CD-speler die is voorzien van een USB-aansluiting op de voorkant. De CD 60 kan dus niet alleen klassieke schijfjes spelen maar ook muziek vanaf USB-geheugen. In de loop van de volgende maand komt de CD 60 in de winkel te staan voor net geen 900 euro.

Marantz CD 60

Marantz heeft vandaag de CD 60 laten debuteren op de beursvloer van de High End München. Het apparaat is naar eigen zeggen speciaal ontworpen om uitstekende geluidskwaliteit te bieden dankzij een zeer geavanceerd circuit en interne componenten van de beste kwaliteit. Maar ook de buitenkant, naar keuze zwart of zilverkleurig, mag er zijn. Hij is uitzonderlijk stevig en laat muziek warm, vol en dynamisch klinken, aldus de persverklaring van Marantz.

“Momenteel is er vooral aandacht voor de florerende vinylmarkt en de in populariteit stijgende streamingdiensten. Je zou daardoor haast vergeten dat er ook een hele generatie is die hun liefde voor muziek in enorme cd-verzamelingen heeft vastgelegd,” aldus Joel Sietsema, directeur van Marantz. “Marantz stond aan de wieg van de CD-technologie met onze oorspronkelijke speler, de CD 63. De CD 60 laat ons zien waarom we veertig jaar geleden verliefd werden op CD's. Het levert meer warmte, muzikaliteit en detail dan elk ander speler van zijn klasse.”

Marantz CD 60: industrieel design met intuïtieve werking

De CD 60 is gemaakt met moderne materialen in een fraai architectonisch ontwerp dat smaakvol te combineren is met andere bestaande Marantz-versterkers of als losstaande toevoeging bij ieder hifi-systeem. De CD 60 is een perfecte toevoeging op de recent gelanceerde Model 40n, een geïntegreerde stereoversterker met streaming-functies gebaseerd op het HEOS-platform van zustermerk Denon (lees ook onze recensie over de Marantz Model 40n). Samen zijn ze een geweldig krachtig stel voor de mensen die hun cd-verzameling net zo koesteren als hun moderne streaminggemakken. Ook zullen veel consumenten de eenvoudige installatie en bediening van dit apparaat, die niet op een netwerk is aangesloten, op prijs stellen.

Marantz CD 60: CD’s afspelen plus afspelen via USB

Marantz heeft lang geleden geholpen met het ontwikkelen van het CD-formaat. De CD 60 haalt voordeel uit de veelgeprezen erfenis van techniek en verfijning, waaronder de nieuwste HDAM versterkermodules, een eigen Marantz-technologie, gebruikt in de analoge output stage. De nieuwe HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules) zijn superieur in hun totale respons in vergelijking met kant-en-klare IC-chipoplossingen die in andere producten worden aangetroffen. Deze modules zijn verder geoptimaliseerd voor de CD 60 zodat stroom nauwkeuriger wordt geleid. Hierdoor is er aanzienlijk minder vervorming bij hoge frequenties dan bij zijn voorganger. Met ongeëvenaarde muzikaliteit en details in elke opname als gevolg.

Naast verbluffende cd-afspeelkwaliteit biedt de CD 60 ook het gemak van een USB-A-poort aan de voorzijde. Hij speelt moeiteloos een ruim aanbod aan digitale bestanden af, zoals MP3, WMA, AAC en WAV, FLAC, HD, ALAC, AIFF (tot 24-bit/192kHz) en DSD (tot 5,6 MHz) vanaf een aangesloten USB-apparaat.

Marantz CD 60: onder de kap

De CD 60 bevat een nieuw referentieklasse DA-converter die alles af kan spelen tot een resolutie van 24-bit/192kHz (PCM) en DSD tot 5.6 MHz voor optimaal muziekgetrouw geluid met ongekende helderheid over het gehele frequentiebereik.

Een uniek bijkomend voordeel van de CD 60 DAC is dat kritische luisteraars kunnen kiezen tussen twee filteropties, waarbij filter 1 een zachte roll-off levert, terwijl filter 2 een scherpere roll-off biedt voor een preciezer beeld.

De CD 60 erft ook de uitstekende Marantz HDAM-SA2 hoofdtelefoon versterkerschakeling met drie standen (laag/midden/hoog) voor een perfecte match met vrijwel elke koptelefoon. De hoofdtelefoonversterker kan ook uitgeschakeld worden wanneer deze niet gebruikt wordt, waardoor ongewenste verstoring wordt voorkomen.

Marantz CD 60: prijs en leveringsinformatie

De Marantz CD 60 CD-speler, zwart of zilver, is vanaf juni verkrijgbaar bij erkende Marantz-verkooppunten en online op www.marantz.com. De adviesprijs is net geen 900 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE