NIEUWS

Violectric HPA V202 en HPA V222: asymmetrische en symmetrische hoofdtelefoonversterker

Het Duitse audiomerk Violectric richt zich op de professionele markt maar dat neemt niet weg dat consumenten soms ook een professioneel product willen hebben. Het bedrijf bouwt o.a. hoofdtelefoonversterkers met uitstekende specificaties en de nieuwste toestellen zijn de HPA V202 en HPA V222. De eerste heeft een asymmetrisch circuit en de tweede heeft een symmetrische opbouw. Beide toestellen hebben alleen analoge circuits aan boord.

Violectric HPA V202: de instapper van Violectric

De Violectric HPA V202 is de opvolger van de succesvolle HPA V200 en het circuit is naar eigen zeggen verbeterd. Met een bedrijfsspanning van 60 Volt en een uitstekende S/R-verhouding van meer dan 100 dB (gewogen) heeft de HPA V202 veel eigenschappen van grotere modellen.

De hoofdtelefoon kan worden aangesloten via een 6,3 millimeter jack of via een 4,3 millimeter pentaconn (asymmetrisch). Dit maakt de HPA V202 de goedkoopste optie van Violectric voor veeleisende luisteraars die traditioneel aangesloten hoofdtelefoons gebruiken.

Violectric HPA V222: de hoofdtelefoonversterker voor symmetriefans

De HPA V222 heeft een volledig gebalanceerde eindtrap met vier eindtrapcircuits. Het kan dus een symmetrisch bedrade hoofdtelefoon aansturen met een perfecte scheiding van elektrische signalen. De HPA V222 heeft ook een symmetrische vierpins XLR-aansluiting en een 4,3 millimeter pentaconn aan de voorkant. Toch een asymmetrisch bekabelde hoofdtelefoon willen aansluiten? Ook dat kan, via de 6,3 millimeter jackplugaansluiting.

Beide toestellen zijn voorzien van dezelfde achterkant. De gebruiker kan analoge signaal via een cinch- of een XLR-verbinding aanleveren. Hoewel er dus verschil is m.b.t. de uitgangstrap, is er geen verschil voor de ingangstrap. Een van de ingangen kan met een schakelaar worden geselecteerd, zodat beide hoofdtelefoonversterkers ook de functie van een eenvoudige voorversterker kunnen vervullen. De volumeregeling vindt plaats met een hoogwaardige RK27 potmeter. De gebruiker kan het volume nauwkeurig regelen met een volledig aluminium knop aan de voorkant.

Het populaire pre-gain circuit maakt aanpassing van de versterkertrappen aan het hoofdtelefoonmodel mogelijk met versterkingsstappen tussen -18dB en +18dB. Dit garandeert een optimaal werkbereik voor de volumeregeling en de versterkertrappen, zelfs voor hoofdtelefoons met een bijzonder hoog of bijzonder laag rendement. Met een hoge uitgangsspanning, extreem weinig ruis en een hoge dempingsfactor garanderen de eindversterkers een optimale aanpassing, zelfs met exotische parameters van de aangesloten hoofdtelefoon.

Violectric: gebouwd in Duistland

Alle producten van Violectric worden ontwikkeld en geproduceerd in de eigen fabriek in Konstanz aan het Bodenmeer. Dat geldt ook voor de HPA V202 en de HPA V222, thans de goedkoopste modellen in het portfolio. Beide voldoen compromisloos aan de hoge kwaliteitsnormen en moeten, net als alle Violectric componenten, een intensieve testprocedure doorlopen voordat ze worden afgeleverd. Vakmanschap en de beste componenten geven Violectric-producten niet alleen een uitstekend gevoel, maar garanderen volgens de fabrikant ook een uitzonderlijk lange levensduur.

Violectric HPA V202 en HPA V222: prijzen en leveringsinformatie

De Violectric HPA V202 en HPA V222 komen naar verwachting in de loop van deze maand op de markt. De adviesprijs is net geen 900 euro voor de HPA V202 en net geen 1.200 euro voor de HPA V222, inclusief 19 procent BTW. We weten niet wat de toestellen in de Benelux zouden kosten, maar het plaatselijke BTW-tarief kan daar invloed op hebben.


EDITORS' CHOICE