NIEUWS

Porsche Design 911 Soundbar 2.0 Pro - Ltd.: prijzige soundbar gemaakt van origineel Porsche uitlaatsysteem

Sinan Kökbugur | 02 november 2022 | Fotografie Fabrikant

Lifestylemerk Porsche Design heeft een opmerkelijke soundbar aangekondigd genaamd 911 Soundbar 2.0 Pro - Ltd. Opmerkelijk? Ja, om twee redenen. Ten eerste, de soundbar is gemaakt van het originele Porsche 922 GT3 uitlaatsysteem. Ten tweede, de nieuwe soundbar kost bijna 9.000 euro.

Porsche Design 911 Soundbar 2.0 Pro - Ltd.: uitlaat voor in je woonkamer

Recent is bij de afdeling productieplanning van de Duitse autofabrikant Porsche een fout gemaakt. Er zijn 500 uitlaatsystemen teveel gemaakt voor het model Porsche 922 GT3. Vlak voordat iemand wilde besluiten om de uitlaten om te smelten en het materiaal nuttig te hergebruiken, kwam een slimme manager op een briljant idee: maak 500 soundbars van de uitlaatsystemen en hang er een heel hoog prijskaartje aan. Zo gezegd, zo gedaan.

Nee, zo is het waarschijnlijk niet gegaan, maar dit wel de gedachte die bij ons opkwam toen we kennis namen van de lancering van de nieuwste soundbar van Porsche Design, die bijna 9.000 euro moet kosten. Porsche Design zegt het volgende over dit opmerkelijke product: “van 0 tot kippenvel - in een enkele geluidscurve. De strikt gelimiteerde (500 stuks) 911 Soundbar 2.0 Pro, gemaakt van het originele Porsche 992 GT3 (992) uitlaatsysteem. Het 2.1.2 Virtual Surround Sound System beschikt over 300 Watt systeemvermogen, 4K-compatibele HDMI-poorten, Bluetooth 5.0, Dolby Atmos DTS-HD, streaming met Apple AirPlay 2 en Google Chromecast ingebouwd voor multiroom. De Soundbar is uitgerust met in-room multi-channel streaming-technologie die verbinding maakt met de 911 Soundbar Special Edition, de 911 Soundbar Final Edition en toekomstige nieuwe Porsche Originals-geluidsproducten. Het kan aan de muur worden gehangen of op de meegeleverde basis worden geplaatst. Gemaakt in Duitsland.” Waarvan akte.

De soundbar weegt 65 kilogram en de oplage is gelimiteerd tot 500 exemplaren. Voor wie is dit product bedoeld? De uitlaat/soundbar zal vast niet heel beroerd klinken, maar los van de vormgeving (dat is immers een kwestie van smaak) kan voor de aanschafprijs van de uitlaat/soundbar een veel beter klinkend muzieksysteem van een willekeurige audiofabrikant worden gekocht. Voor de prijs van bijna 9.000 euro is bijvoorbeeld een heel serieus en goedklinkend geluidssysteem bestaande uit twee vloerstaande luidsprekers, een dikke versterker en een grote televisie te krijgen. Nou ja, misschien zijn wij wel te nuchter. De marketeers van Porsche Design hebben vast een slimme marketing-gedachte als grondslag voor dit product.

De Porsche Design 911 Soundbar 2.0 Pro - Ltd. kan nu besteld worden en is beschikbaar vanaf 20 december. Dat is mooi want dat is op tijd voor de kerstman. Meer weten? Kijk dan op de website van Porsche Design.


EDITORS' CHOICE