NIEUWSDALI

DALI IO-12 hoofdtelefoon

Wie onze eerdere update over DALI op de eerste showdag in München gelezen heeft, weet dat de Denen op de beursvloer behalve de nieuwe Epikore 11 vloerstaander ook een hoofdtelefoon hebben gepresenteerd. De DALI IO-12 komt boven de bekende IO-4 en -6 te staan en is met een prijskaartje van 999 euro het nieuwe vlaggenschip van het merk. Het is tevens de eerste hoofdtelefoon met DALI's gepatenteerde Soft Magnetic Compound (SMC) technologie, voorzien van 50mm Custom Drivers, Active Noise Cancellation, aptX Adaptive Bluetooth en USB-C/3,5mm bedrade aansluitingen.

"We zijn SMC steeds breder toe gaan passen", zei Lars Worre bij de introductie van de Epikore." Daar heeft hij niets teveel mee gezegd, want je vindt het materiaal nu dus ook in de nieuwe hoofdtelefoon die de fabrikant. De DALI IO-12 maakt daarmee gebruik van hetzelfde materiaal als DALI's high-end luidsprekers en is 's werelds eerste hoofdtelefoon met SMC, waar je in het artikel over de Epikore meer over leest. "Door SMC toe te passen op de IO-12's hebben we in wezen elektrostatische niveaus van helderheid in het middenbereik bereikt."

De IO-12 is ontworpen om zowel bedraad als draadloos te worden gebruikt. Dankzij zowel aptX Adaptive Bluetooth, als meegeleverde 3,5mm mini-jack en USB-C kabels, kun je naar je muziek luisteren vanaf een groot aantal apparaten, waaronder smartphones, Digital Audio Players (DAP's), PC's en game consoles. Bij gebruik van de meegeleverde USB-C-kabel kan, afhankelijk van de bron en het apparaat, audio worden beluisterd met maximaal 24Bit/96kHz Hi-Res kwaliteit. Geavanceerde Active Noise Cancellation (ANC) voegt meer functionaliteit toe en moet zorgen voor een meeslepende luisterervaring, "waarbij elk muzikaal detail wordt onthuld".

De DALI IO-12 hoofdtelefoon biedt een lange batterijduur: 35 uur luisteren moet volgens de Denen haalbaar zijn. De gebruiker kan daarbij kiezen uit twee geluidsprofielen. "Luister je liever naar je muziek zoals de artiest het bedoeld heeft, of ben je op zoek naar een meer punchy, bass-gerichte uitvoering? Met de op maat gemaakte 'Hi-Fi' en 'Bass' geluidsmodi van de IO-12 bepaal je dat zelf."

De IO-12 komt naar verwachting in augustus 2023 op de markt en kost 999 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE