NIEUWSSemmaa Audio

Even voorstellen: Semmaa-Audio uit Nederland

Nederland is weer een luidsprekerfabrikant rijker: Semmaa-Audio. Die naam, officieel gespeld in hoofdletters SEMMAA-AUDIO, is afgeleid van de namen Sem (Hendriks) en Maarten (Plug). We stellen de heren en hun eerste audioproducten graag even aan je voor. 

Uiteraard staan we op HIFI.NL even stil bij de komst van een nieuw luidsprekermerk van eigen bodem. We ontmoetten Sem en Maarten al op iEar', niet als standhouders (wellicht in de toekomst?), maar wel als bezoekers, en maakten zo voor het eerst kennis met Semmaa-Audio.

Het doel van het jonge bedrijf? "We willen de weergave zo los mogelijk van de speakers krijgen, zodat het resultaat zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid komt."

"Sem en ik hebben beiden een passie voor geluid", vertelt Maarten Plug, "en zijn daarom Semmaa-Audio gestart. Zelf ben ik productiemanager en heb ik dus de leiding over het gehele productieproces, waarbij ik me ook bezighoud met de inkopen. Daarnaast ontwikkel ik ook het design van de luidsprekers. Sem is office manager en directeur en houdt zich bezig met de communicatie naar de klant."

"Ik ben al op vroege leeftijd begonnen met audio", voegt Sem Hendriks toe. "Heb meerdere audiosystemen in huis gehad, maar merkte op een gegeven moment dat er een verveling in de weergave ontstond – terwijl luidsprekers in een audiosysteem natuurlijk enorm het verschil kunnen maken. Daarom heb ik na diverse DIY-luidsprekers besloten om samen met Maarten een eigen merk op te richten, om te focussen op het ontwikkelen van luidsprekers met een onwerkelijk gedetailleerde en strakke weergave."

Om dat doel te benaderen, zijn er al direct twee producten te verkrijgen: het Reality One drieweg-luidsprekersysteem en Semmaa-eigen speakerkabels. We gaan er uiteraard snel mee aan de slag, dus wordt zeker vervolgd. Er is tot slot al een derde product onderweg ook: een set tweeweg-luidsprekers.

Kijk voor meer informatie op de website: semmaaaudio.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE