NIEUWSAirTight

Air Tight ATM-1E 2024 Edition: stereo buizeneindversterker met EL34 buizen

De Japanse fabrikant Air Tight bouwde 38 Jaar geleden met de ATM-1 zijn eerste versterker, een stereo eindversterker met EL34 buizen in een push-pull configuratie. Daarna volgde de ATM-1S, die werd gebouwd tot 2023. De ATM-1E 2024 Edition is de nieuwste evolutie van het ATM-1 concept en is het resultaat van bijna veertig jaar ervaring.

Air Tight ATM-1E

De ATM-1E kreeg uitgangstrafo’s en smoorspoel van het befaamde Tamura en intern kreeg de versterker een totaal nieuwe opbouw met onder andere een nieuwe nauwkeurige bias-meter met onafhankelijke biasregeling bovenop het chassis.

Air Tight heeft een unieke ontwerpbenadering. De meeste ontwerpers van buizenversterkers ontwerpen een audiocircuit en kiezen daar de best passende buis bij. Air Tight doet dat andersom. Eerst wordt een buis gekozen met de gewenste muzikale eigenschappen vervolgens wordt daar omheen een schakeling gebouwd die de buis het beste dient. Dit is volgens de fabrikant één van de redenen waarom Air Tight versterkers zo puur en levendig klinken.

De Air Tight filosofie dicteert dat het bouwen van een geweldige versterker tijd kost vanwege het steeds weer verfijnen van het ontwerp voor de ultieme expressie van die buis. De ATM-1E is een unieke ontwerp dat het erfgoed, de geloofwaardigheid en de audiofiele prestaties van het merk onderstreept met een vleugje nostalgie en heeft de kracht om muziek te reproduceren met een natuurlijk timbre en een gloed die iedere noot, ieder woord en iedere passage van binnenuit verlicht. “Als je niet meer wilt luisteren naar je intellectuele criticus en je uitsluitend muziek wilt beleven en genieten, is de ATM-1E de versterker voor jou,” aldus de Nederlandse importeur Mafico.

De Air Tight ATM-1E meet 365 x 305 x 225 millimeter (B x D x H) en aan de bovenkant van het chassis dat 21,5 kilogram weegt zijn een zevental buizen te zien, d.w.z. 4 x EL34, 2 x 6CG7 (of 6FQ7) en 1 x 12AT7 (of ECC81). Het opgegeven uitgangsvermogen is 35 Watt per kanaal (THD kleiner dan 5 %) en het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 30 kHz (-1 dB / 30 Watt).

Air Tight ATM-1E: prijs en leveringsinformatie

De ATM-1E is vanaf heden leverbaar voor een adviesprijs van 9.950 euro

MERK

EDITORS' CHOICE