NIEUWSDALI

DALI IO-8: draadloze hoofdtelefoon met audiofiele ANC

De Deense fabrikant DALI heeft de IO-8 gelanceerd, een draadloze over-ear hoofdtelefoon met naar eigen zeggen een hoogwaardige Active Noise Cancelling (ANC) die het verschil met de concurrenten zou moeten maken. De IO-8 kan draadloos of via een kabel muzieksignaal aangeleverd krijgen.

DALI IO-8

De nieuwe IO-8 bouwt voort op het succes van de eerdere IO-12. Wij hadden de IO-8 al in huis voor de officiële lancering. Lees ook onze recensie over de DALI IO-8.

De IO-8 is ontworpen door hetzelfde team dat verantwoordelijk is voor DALI's vlaggenschip luidspreker en dat is de vloerstaande KORE. Door gebruik te maken van veel van de innovatieve technologieën die te vinden zijn in de IO-12, waaronder dezelfde elektronica, en voortbouwend op meer dan vier decennia ervaring als wereldwijde fabrikant van audioapparatuur, heeft DALI naar eigen zeggen met de IO-8 een hoofdtelefoon ontworpen die zowel draadloos als bedraad kan worden gebruikt om kwaliteitsgeluid te leveren.

Dankzij de toevoeging van de geavanceerde Audiophile Active Noise Cancellation (ANC) kan DALI met de IO-8 luisteraars een werkelijk meeslepende luisterervaring bieden, zonder dat dit ten koste gaat van de geluidskwaliteit. De IO-8 is eigenlijk een set hifiluidsprekers voor op het hoofd. De drivers met hun diameter van 50 millimeter weerspiegelen deze gedachte en dat betekent dat de IO-8 de grootste driver in de categorie biedt.

DALI's Audiophile ANC-technologie levert een meeslepende luisterervaring, waarbij de audiokwaliteit niet in het geding komt. De ANC op de IO-8 heeft drie instellingen: ANC Aan, Transparantie en ANC Uit. Dankzij de intuïtieve multifunctionele knoppen op de hoofdtelefoon kan de IO-8 met één hand worden bediend zonder smartphone-app. Sluit uw hoofdtelefoon eenvoudig aan op de audiobron en begin binnen enkele seconden met luisteren. Met de geluidsmodi 'Hi-Fi' en 'Bass' van de IO-8 kan de drager naar muziek luisteren zoals hij/zij dat wilt.

DALI’s luidsprekerconussen worden uitsluitend gemaakt van gepatenteerde papier- en houtvezelmaterialen. Het papiervezelmateriaal dat wordt gebruikt in de IO-8 drivers gebruikt willekeurig uitgelijnde vezels van variabele lengte om een licht maar stijf membraante creëren dat optimale demping biedt. Het resultaat is een natuurlijke, ontspannen geluidskwaliteit vol details.

De oorkussens van de IO-8 zijn afgewerkt met luxe, hoogwaardig echt leer. Daarnaast hebben de hoofdtelefoons een radiaal geborstelde en geanodiseerde afwerking op de externe oppervlakken van de oorschelpen.

DALI geeft een frequentiebereik op van 10 Hz tot 43 kHz. De opgegeven afspeelduur met een volle accu is 35 uur met ANC uit en 30 uur met ANC aan. Een lege accu opladen kost iets minder dan twee uur. De IO-8 weegt 325 gram. Een tweetal kabels en een opbergdoos worden meegeleverd.

De DALI IO-8 is vanaf vandaag verkrijgbaar voor net geen 600 euro in de uitvoeringen Iron Black en Caramel White.

MERK

EDITORS' CHOICE