Sonus Faber positioneert de Toy als een boekenplankluidspreker, of een speaker die op een dressoir kan staan. Gelukkig zeggen ze zelf al in de handleiding, dat je de Toy ook kunt behandelen als een echte monitor. Daar heb ik voor gekozen. Een mooie plek bleek, gemeten vanaf het midden van de baffle, 40 cm verwijderd van de zijwanden, 80 cm van de achterwand en geplaatst op stands van 66 cm. Indraaien is noodzakelijk, met de ringdome recht op mij gericht haalde ik de beste resultaten. Het is even zoeken naar stands ben ik bang, de Toy heeft zulke kleine afmetingen dat de bovenplaat van mijn Target stands eigenlijk al iets te groot was. Het ziet er bovendien een beetje vreemd uit, een Toy op een zware zandgevulde stand. Het komt uiteraard wel het eindresultaat ten goede.
Nu we toch bezig zijn over de opstelling, de speakers staan hart op hart twee meter uit elkaar. Aangesloten met Chord Company Epic Super kabel. De versterker is een PrimaLuna PL2, waarbij de eindbuizen zijn vervangen door exemplaren van JJ Electronics. De cd-speler is eveneens van PrimaLuna, de PL8 met de Super I/V optie. Platenspeler is een Vyger met SME 312 arm, Transrotor Cantare element, voorversterkt met een EAR 834P phonotrap. De gebruikte interlinks zijn Linn Analogue en Siltech MXT New York. Stroomvoorziening met een SEEC filter en Supra componenten. Kortom een mooie set, die met veel luidsprekers uit de voeten kan, maar geen vermogen kost (alleen de Vyger/SME valt uit de toon).
De Toy laat zich makkelijk aansturen, ik heb geruime tijd zitten luisteren met een Ayon 300B Single Ended versterker, tot het moment dat één van de eindbuizen een zachte dood stierf van ouderdom. Dat was het moment om de PL2 aan te sluiten, die ik eigenlijk voor de Toy gereserveerd had. Je hoort duidelijk dat een PL2 veel meer kracht heeft dan een 300B, wat de weergave groter maakt. Het hoeft voor de Sonus Faber niet groot in vermogen, het mag wel. Geef de Toy wat een mooie monitor toekomt en hij beloont u met een fraaie muzikale weergave.