De Naim DAC is van maar liefst acht S/P-DIF ingangen (32kHz tot 192kHz, 24 bit) voorzien; twee keer BNC -wat terecht de voorkeur geniet van de fabrikant, met name wanneer een Naim CD-loopwerk wordt ingezet-, twee keer cinch en vier keer Toslink. Er Zijn twee USB poorten: een op de achterzijde en een op het front (degene op het front is de master-poort) die voorlopig nog niet compatibel zijn met FLAC, wel met WAV (LPCM tot 768kHz, 32 bit) maar daar komt binnenkort verandering in, aldus Naim. De bronkeuzetoetsen op het front doen bij een ingestoken USB-stick dienst als play, skip en stop.
Links van de toetsen bevinden zich twee groene indicatie-led`s, een voor data-sync en een genaamd `HD`, welke oplicht bij data met een sampling-rate boven de 48 kHz (het is dus geen specifieke HDCD-indicator). Overigens raadt Naim aan om USB poorten niet in te zetten voor directe streaming vanuit de USB poort van een PC. Dat zou de DAC galvanisch koppelen aan een elektrisch vervuilde bron. Daarom heeft de Naim DAC ook geen FireWire aansluiting. De USB poorten zijn behalve USB sticks geheel compatibel met Apple iPod (tot 48kHz) & iPhone. Sterker nog; de Naim DAC is `s werelds eerste high-end D/A omzetter met een zogeheten Apple-authenticatie chip. Naim heeft specifiek ingespeeld op Mac connectivity en via de digitale uitgang van een Mac kan men muziek streamen via UPnP, over Wi-Fi. Natuurlijk kunnen ook servers, HD`s, DVD/SACD loopwerken, Playstations, satelliet-ontvangers en digitale radio/TV decoders worden aangesloten op de Naim DAC. Wat betreft PC streaming heeft een kaart met optische S/P-DIF (Toslink) de voorkeur, aldus Naim. Voor CD-weergave zal een elektrische S/P-DIF verbinding onder de juiste omstandigheden voor betere resultaten zorgen dan optisch terwijl Toslink mogelijke aardeproblemen zoals groundloops en vervuling vanuit de bron-aarde voorkomt.
Een correcte en schone signaalaarde is waar Naim op hamert, vandaar dat de Naim DAC is voorzien van een ground-lift schakelaar. Een AES-EBU gebalanceerde 110 Ohm digitale ingang ontbreekt, want, zo redeneert de fabrikant; er zijn weinig non-professionele digitale bronnen met een AES-EBU (XLR) uitgang en het signaal-spanningsniveau is beduidend hoger, wat voor meer RF problemen zou kunnen zorgen. De Naim DAC kan men ook bedienen via de afstandbediening van een Naim voorversterker en wanneer een USB stick of iPod/Phone is aangesloten kunnen de toetsen van de Naim DAC de functies van zo`n bron bedienen. Naim maakt zelf een digitale coax-kabel, genaamd DC1, welke in verschillende BNC/cinch uitvoeringen leverbaar is (BNC-BNC, BNC-cinch, etc.). De Naim DAC heeft twee analoge uitgangen; DIN of cinchbus (omschakelbaar), IR ingangen (front en achterzijde) en IR uitgang (achterzijde). De 5,6 kilo wegende Naim DAC meet 7 bij 43,2 bij 30,1 centimeter (HXBXD) en de gespoten behuizing met geanodiseerd aluminium front is naar Naim traditie leverbaar in Black, Noir, Nero, Schwartz en zwart. De verlichting is rustgevend groen. Eindelijk eens geen techno-blauw over de vloer, een verademing. In het donker oogt zo`n hedendaags Naim Apparaat als een zwarte panter (zwarte `pels`, groene `ogen`).
ÂÂ