Artikelen van Max DelissenReview Aurender AP20 integrated streaming amp: high-end plug-en-play

Gepubliceerd op 20 maart 2024
Auteur: Max Delissen
2023-06-12 AurenderAP20Aurender is geen echte nieuwkomer meer. Het in 2011 opgerichte bedrijf specialiseerde zich aanvankelijk in extreem hoogwaardige netwerkservers annex streamers. 'Netwerkserver' betekent bij Aurender dus dat elk apparaat in ieder geval een eigen opslag aan boord heeft (of de mogelijkheid biedt om die te plaatsen), zodat je als muziekliefhebber niet afhankelijk bent van een externe opslag zoals een NAS. En nu is er dus de AP20, waarbij die A staat voor de ingebouwde da-converter en de P voor 'Power'. De AP20 is een 'Super-Integrated', oftewel een geïntegreerde versterker met zowel een streamer als een da-converter aan boord.
lees verder>>

Platenspeler Seminar van importeur ERCT in Zwolle

Gepubliceerd op 7 maart 2024
Auteur: Max Delissen
Platenspeler Seminar van ERCT in Zwolle_4Op maandag 26 februari organiseerde Cor van Empel van importeur ERCT een platenspeler-seminar voor zijn dealers. Bij deze leerzame en gezellige bijeenkomst stonden de platenspelers en bijbehorende randapparatuur en accessoires van de merken Thales en AMG centraal. HIFI.NL was erbij en doet verslag.
lees verder>>

Review MoFi Electronics MasterPhono phonotrap: omarmende muzikaliteit

Gepubliceerd op 28 februari 2024
Auteur: Max Delissen
MoFi MasterPhonoHij werd al een tijd geleden aangekondigd, namelijk tijdens de High End Munich van 2022: de MoFi Electronics MasterPhono phonotrap. Op foto’s en 'in de folder' een indrukwekkend apparaat, maar de gevleugelde uitspraak in ons vak zegt: the proof of the pudding is in the eating.
lees verder>>

Review DUAL CS 618Q Platenspeler: de wederopstanding van een Duitse klassieker

Gepubliceerd op 27 januari 2024
Auteur: Max Delissen
Review DUAL CS 618Q_13De DUAL CS 618Q is een luxueuze direct drive platenspeler in het weer langzaam groeiende assortiment van deze Duitse fabrikant. Tijdens de 2023-editie van het Dutch Audio Event maakte ik kennis met dit fraaie topmodel, en de afgelopen weken heeft hij bij mij vele elpees onder de naald door laten schuiven. Het was een zeer aangename nieuwe kennismaking met het merk waar ik ooit mijn eerste elpees op draaide.
lees verder>>

Review Focal Maestro Utopia III Evo: Meesterlijke Maestro's

Gepubliceerd op 15 januari 2024
Auteur: Max Delissen
Review Focal Maestro Utopia III Evo_1In het najaar was ik om logistieke redenen te gast bij importeur Latham Audio voor mijn review van het Naim Classic 300 systeem, waar niet alleen twee volledige Naim systemen met optionele voedingen voor me opgesteld stonden, maar ook een paar Focal Maestro Utopia III Evo luidsprekers. Deze grote driewegsystemen speelden een zodanig prettige en onthullende rol in die review dat ik ter plekke besloot om ze voor te dragen voor een eigen review. 
lees verder>>

Review Auris Audio Blues platenspeler: hoogwaardig en betaalbaar analoog genot

Gepubliceerd op 5 januari 2024
Auteur: Max Delissen
Auris Audio BluesTijdens de jongste editie van het Dutch Audio Event in oktober maakte ik bij importeur Music2 voor het eerst kennis met de platenspelers van het Servische merk Auris Audio. Een relatieve nieuwkomer op de markt die ik nog niet kende, maar Music2-eigenaar Marco de Wilde heeft een fijne neus voor uitstekende analoge apparatuur en hij was dusdanig enthousiast dat ik de middelste twee modellen van de instapserie snel vastlegde voor een review.
lees verder>>

Fabrieksbezoek Kii Audio

Gepubliceerd op 3 december 2023
Auteur: Max Delissen
2023-09-29 KiiSevenWirelessMisschien wel de verrassendste introductie tijdens Dutch Audio Event 2023 op 7 en 8 oktober 2023 was die van de gloednieuwe Kii Seven luidsprekers van Kii Audio. Vrijwel iedereen die hun drukbezochte demoruimte verliet was diep onder de indruk van het grootste geluid dat Bruno Putzeys en zijn team uit die piepkleine kastjes wisten te toveren. De afspraak om de fabriek in Hamminkeln te bezoeken stond al gepland voor dat bezoek aan DAE, maar ik ging er met extra veel zin voor op pad omdat ik wist dat Bruno zelf ook aanwezig zou zijn om tekst en uitleg te geven.
lees verder>>

HiVisit Radiobeurs Louter: Alles draait om muziek

Gepubliceerd op 5 november 2023
Auteur: Max Delissen
HiVisit Radiobeurs Louter_5Deze HiVisit voert me naar het pittoreske centrum van Dordrecht, waar sinds 1935 Radiobeurs Louter is gevestigd aan de Voorstraat, de langste winkelstraat van Nederland. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om snel tot de conclusie te komen dat de oorspronkelijke eigenaar daar niet meer de scepter zwaait. Toch prijkt de naam Louter nog steeds op de gevel. We hebben hier namelijk te maken met een heus familiebedrijf.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE