Artikelen van Max DelissenReview Pass Labs XP-12 en X150.8 voor- en eindversterker: potentiële erfstukken

Gepubliceerd op 7 mei 2023
Auteur: Max Delissen
Pass Labs_6De Pass Labs XP-12 voorversterker en de X150.8 eindversterker hebben een aantal weken bij mij gelogeerd voor deze recensie. De XP-12 is al een paar jaar op de markt, en de X150.8 werd begin 2022 voor het eerst aan het publiek getoond. Het gaat deze keer dus niet om een primeur, eerder om een diepgaande nadere introductie van wat je 'de instap' in de Pass Labs wereld van losse voor- en eindversterkers zou kunnen noemen.
lees verder>>

Review Lumin U2: indrukwekkende streamer met handige extra's

Gepubliceerd op 25 april 2023
Auteur: Max Delissen
2023-02-23 LuminU2De nieuwe Lumin U2 streamer werd eind februari aan de Nederlandse pers gepresenteerd. Helaas moest ik door ziekte verstek laten gaan, maar collega Jamie Biesemans schreef een uiterst lezenswaardig verslag van zijn gesprek met Lumin marketingmanager Angus Leung. Ik wist toen al dat de U2 streamer mijn kant op zou komen voor deze review, dus toen de vertegenwoordiger van de importeur hem twee weken later kwam brengen stond ik er redelijk blanco in, qua achtergrondinformatie. En dat vind ik op zich niet eens zo'n heel gek uitgangspunt.
lees verder>>

Review PrimaLuna EVO100 Tube Phono Preamplifier: een ontwerp 20 jaar in de maak

Gepubliceerd op 10 maart 2023
Auteur: Max Delissen
PrimaLuna EVO100 Tube Phono Amplifier_3Begin oktober 2022, een week voor het Dutch Audio Event, kreeg ik een bericht van Herman van den Dungen van PrimaLuna. Hij vroeg me of ik aan het eind van de laatste dag van de show de nieuwe telg van de PrimaLuna familie wilde ophalen in de kamer van More Music, zijn Benelux distributeur. Het bleek te gaan om de EVO100 Tube Phono Preamplifier. "Luister er maar eens een tijdje naar en vertel me wat je ervan vindt", zei Herman. Nou, dat was bepaald niet aan dovemansoren gericht!
lees verder>>

Review PrimaLuna EVO100 Tube Phono Preamplifier: 20 years in the making

Gepubliceerd op 10 maart 2023
Auteur: Max Delissen
PrimaLuna EVO100 Tube Phono Amplifier_11At the beginning of October 2022, one week before the Dutch Audio Event, I received a message from Herman van den Dungen of PrimaLuna. He asked me to pick up a new member of the PrimaLuna family at the end of the show, at the booth of More Music, his Benelux distributor. It turned out to be the EVO100 Tube Phono Preamplifier. "Just listen to it for a while and tell me what you think," Herman said.
lees verder>>

Productpresentatie: Nieuwe Naim Classic 200 en Focal Vestia Series bij Latham Audio

Gepubliceerd op 27 februari 2023
Auteur: Max Delissen
Focal en NaimOp donderdag 16 en vrijdag 17 februari jl. werd bij Latham Audio in Alphen (NBr.) een bijeenkomst voor de pers gehouden in verband met de introductie van de 200 Serie in de New Classic lijn van het Britse elektronicamerk Naim Audio, én de Vestia serie van het Franse luidsprekermerk Focal. Tijdens het event werd ook gesproken over de recente samenvoeging van de twee merken, en de rol die importeur Latham Audio daarin gaat -of liever gezegd: blijft- spelen.
lees verder>>

Review: Kharma Elegance DB7-1.1 Signature luidspreker

Gepubliceerd op 18 december 2022
Auteur: Max Delissen
Kharma Elegance DB7-1.1 Signature_2Of ik trek had om de Kharma Elegance DB7 Signature-1.1 luidsprekers te beluisteren voor een recensie? Zo'n vraag krijg je niet vaak als hifi-recensent. De wereldwijd geroemde luidsprekerbouwer uit Breda had deze uitnodiging bij HIFI.NL/.BE neergelegd omdat ze een aantal nieuwe optionele kleuren hebben toegevoegd aan hun Elegance-lijn, waar het model DB7 deel van uitmaakt. Maar dat is uiteraard niet alles...
lees verder>>

Review: Kharma Elegance DB7-1.1 Signature loudspeaker

Gepubliceerd op 18 december 2022
Auteur: Max Delissen
Kharma Elegance DB7-1.1 Signature_2Would I fancy listening to the Kharma Elegance DB7 Signature-1.1 speakers for a review? You don't often get a question like that as a hi-fi reviewer. The world-renowned loudspeaker manufacturer from Breda, the Netherlands, had extended this invitation to HIFI.NL/.BE because they have added some new optional colors to their Elegance line, of which the DB7 model is a part.
lees verder>>

Review Pro-Ject Automat A1: een volautomatische platenspeler voor iedereen

Gepubliceerd op 22 november 2022
Auteur: Max Delissen
2022-01-31 Pro-JectAutomatA1De afgelopen weken heb ik op mijn werkkamer platen gedraaid met de Pro-Ject Automat A1, de eerste in een nieuwe lijn van volautomatische platenspelers die op de markt wordt gebracht door de Oostenrijkse specialist Pro-Ject. Met deze eenvoudig ogende en uiterst betaalbare volautomaat richt Pro-Ject zich nadrukkelijker op het grote plug-en-play publiek dan met hun handbediende platenspelers. Ik moet toegeven dat ik met het nodige voorbehoud aan de recensie begon, maar het werd een bijzondere en verrassende ervaring.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE