Artikelen van Max DelissenReview Thorens TD 1500

Gepubliceerd op 16 september 2022
Auteur: Max Delissen
2021-09-15 ThorensTD1500Aan de bovenkant van het nieuwe assortiment van Thorens zit de TD 124 DD, en daaronder vind je de TD 1600 en TD1601, die als Kürten's hommage aan de TD160 gelden. Het prijsgat tussen de TD1600 en de instapserie van het merk was echter aanzienlijk. Met de TD 1500 (volgens de insiders de nieuwe TD 150) die zich prijstechnisch een aardig eind onder de TD 1600/1601 bevindt, wordt dat verschil een stuk kleiner. Of de prestaties er ook minder door zullen zijn moest zorgvuldig worden uitgezocht…
lees verder>>

Review Argon Audio TT-4: betaalbare platenspeler in drukke markt

Gepubliceerd op 12 augustus 2022
Auteur: Max Delissen
2022-05-17 ArgonAudioTT-4De afgelopen tijd heb ik meerdere platenspelers met uiteenlopende prijskaartjes in huis gehad voor reviews. Dit nieuwe model van het Deense merk Argon Audio is de laatste in die serie en meteen ook de meest betaalbare. Een beter getimede afsluiting van de reeks kan ik me nauwelijks voorstellen, want we hebben het hier over een platenspeler die je van een aantal weken vakantiewerk kunt betalen. Maar ook herintreders in de wereld van de analoge muziekweergave mogen hun oren spitsen, want de Argon Audio TT4 biedt niet alleen in de zomermaanden veel waar voor zijn geld.
lees verder>>

Review: SkyAnalog P-1 en P-2 MC elementen

Gepubliceerd op 6 augustus 2022
Auteur: Max Delissen
SkyAnalog P-1 en P-2 MC elementen_2Het enige voorbehoud dat ik na het sterke debuut van SkyAnalog plaatste was dat ik de instapprijs van de serie relatief hoog vond. De G-Serie begon toen precies 1 euro ten zuiden van 1000 euro en inmiddels hebben hogere materiaal- en transportprijzen zelfs een -overigens relatief bescheiden- prijsstijging veroorzaakt. Mijn 'bezwaar' zou dus nog steeds van toepassing zijn, ware het niet dat SkyAnalog ons dit voorjaar verraste met de P-Serie. Die positioneert zich duidelijk onder de G-Serie en omvat twee modellen; de P-1 en de P-2. Gezien mijn zeer positieve ervaringen met de G-Serie hoefde ik niet lang na te denken toen ik de vraag kreeg of ik de P-Serie ook eens aan de tand wilde voelen.
lees verder>>

Review: TEAC TN-5BB platenspeler in combinatie met PE-505 phonotrap

Gepubliceerd op 2 juli 2022
Auteur: Max Delissen
TEAC TN-5BB _7De TEAC TN-5BB platenspeler is het topmodel in het brede assortiment van maar liefst negen verschillende platenspelers die deze Japanse hifi fabrikant op de markt brengt. Een zeldzaam hoog aantal dat in het betaalbare segment alleen geëvenaard wordt door specialisten als Thorens of Pro-Ject. TEAC neemt vinyl als geluidsdrager dus zeer serieus. Er is voor elk wat wils, van een uiterst betaalbaar instapmodel met een eenvoudig handbediend OEM loopwerk tot de hier besproken TN-5BB, die in eigen huis is ontwikkeld en serieuze high end aspiraties heeft.
lees verder>>

Review: JBL L52 Classic

Gepubliceerd op 4 juni 2022
Auteur: Max Delissen
JBL 52_5JBL heeft haar succesvolle Classic serie aan de onderkant uitgebreid met de L52 'boekenplank' luidsprekers. Voor een ander hifi-magazine luisterde ik eerder al naar de L82 Classic uit deze serie. Dat is een 'mid size' monitor die echt te groot is voor op een boekenplank, maar in mijn niet al te grote woonkamer maakten ze heerlijk muziek. Mijn nieuwsgierigheid naar deze kleine en betaalbare Benjamin was dus groot, net als mijn enthousiasme toen ik de vraag kreeg of ik er een review over wilde schrijven.
lees verder>>

Review: Fender x Mobile Fidelity PrecisionDeck platenspeler

Gepubliceerd op 6 mei 2022
Auteur: Max Delissen
Review Fender x Mobile FidelityHet Fender x Mobile Fidelity PrecisionDeck waar ik voor deze review mee mocht spelen is niet de eerste platenspeler van deze Amerikaanse analoog-specialist, maar wel de meest bijzondere. Zoals de naam al een beetje verraadt werd voor het design van deze exclusieve speler samengewerkt met de roemruchte Fender Custom Shop. Het resultaat is een platenspeler die net zoveel hifi is als muziekinstrument, en wie er een wil zal snel moeten beslissen.
lees verder>>

Review Chord Company PowerHAUS S6 en M6 stroomblokken

Gepubliceerd op 14 april 2022
Auteur: Max Delissen
2022-03-10 ChordCompanyPowerHausM6Toen ik onder streng embargo het persbericht over de nieuwe Chord Company PowerHAUS stroomblokken ontving was mijn eerste gedachte: "Hè hè, eindelijk!" Mijn tweede gedachte was: "Ze zien er goed uit, maar echt goedkoop zijn ze niet." Maar na het lezen van het persbericht kon ik alleen nog maar denken: "Die zou ik heel graag eens aan de tand willen voelen..."
lees verder>>

Review Warwick Acoustics Bravura: elektrostatische hoofdtelefoon

Gepubliceerd op 31 maart 2022
Auteur: Max Delissen
Review Warwick Acoustics Bravura _2Toen ik de vraag kreeg of ik de nieuwe Warwick Acoustics Bravura elektrostatische hoofdtelefoon met bijbehorende versterker wilde reviewen hoefde ik, ondanks een aantal persoonlijke bedenkingen ten aanzien van hoofdtelefoons, niet lang te twijfelen. Heel graag ja! Want de marketing ronkte veelbelovend, Theo Wubbolts van Benelux-distributeur Quad-raad schreef enthousiaste berichten op Facebook en, nou ja, laat ik het beestje maar bij de naam noemen: ik wilde gewoon heel graag eens een échte high-end hoofdtelefoon testen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE