Artikelen van Max DelissenReview: Fender x Mobile Fidelity PrecisionDeck platenspeler

Gepubliceerd op 6 mei 2022
Auteur: Max Delissen
Review Fender x Mobile FidelityHet Fender x Mobile Fidelity PrecisionDeck waar ik voor deze review mee mocht spelen is niet de eerste platenspeler van deze Amerikaanse analoog-specialist, maar wel de meest bijzondere. Zoals de naam al een beetje verraadt werd voor het design van deze exclusieve speler samengewerkt met de roemruchte Fender Custom Shop. Het resultaat is een platenspeler die net zoveel hifi is als muziekinstrument, en wie er een wil zal snel moeten beslissen.
lees verder>>

Review Chord Company PowerHAUS S6 en M6 stroomblokken

Gepubliceerd op 14 april 2022
Auteur: Max Delissen
2022-03-10 ChordCompanyPowerHausM6Toen ik onder streng embargo het persbericht over de nieuwe Chord Company PowerHAUS stroomblokken ontving was mijn eerste gedachte: "Hè hè, eindelijk!" Mijn tweede gedachte was: "Ze zien er goed uit, maar echt goedkoop zijn ze niet." Maar na het lezen van het persbericht kon ik alleen nog maar denken: "Die zou ik heel graag eens aan de tand willen voelen..."
lees verder>>

Review Warwick Acoustics Bravura: elektrostatische hoofdtelefoon

Gepubliceerd op 31 maart 2022
Auteur: Max Delissen
Review Warwick Acoustics Bravura _2Toen ik de vraag kreeg of ik de nieuwe Warwick Acoustics Bravura elektrostatische hoofdtelefoon met bijbehorende versterker wilde reviewen hoefde ik, ondanks een aantal persoonlijke bedenkingen ten aanzien van hoofdtelefoons, niet lang te twijfelen. Heel graag ja! Want de marketing ronkte veelbelovend, Theo Wubbolts van Benelux-distributeur Quad-raad schreef enthousiaste berichten op Facebook en, nou ja, laat ik het beestje maar bij de naam noemen: ik wilde gewoon heel graag eens een échte high-end hoofdtelefoon testen.
lees verder>>

Review Veddan Atom actieve luidsprekers: compacte high-end in modern jasje

Gepubliceerd op 18 maart 2022
Auteur: Max Delissen
Review Veddan AtomHet is pas iets meer dan een jaar geleden, maar er lijkt een eeuwigheid te zijn gepasseerd sinds ik in het kader van een Hi-Visit bij Listening Matters in Den Haag uitgebreid naar de Veddan Origin luidsprekers luisterde en daar een zeer enthousiast verhaal over uit mijn schrijfgetouw rammelde. Waarin ik me afvroeg of er ooit een minder kostbaar systeem op basis van de techniek in de Origin zou komen...
lees verder>>

Review: SUPRA Sword Excalibur

Gepubliceerd op 7 februari 2022
Auteur: Max Delissen
Supra SwordHoewel ik het sympathieke en veelgeprezen Zweedse no-nonsense kabelmerk SUPRA Cable al jaren ken en veel van hun producten ook op allerlei plaatsen heb beluisterd, had ik nog nooit iets van hen in mijn eigen set gehad voor een review. Daar kwam verandering in toen ik benaderd werd voor deze review van hun nieuwe high end luidsprekerkabel Sword Excalibur. Het werd een interessant samenzijn, waarvan de kringen in mijn audiofiele vijvertje nog steeds niet volledig zijn uitgedeind.
lees verder>>

Muziektips, hybride buizenversterkers en het genot van vinyl

Gepubliceerd op 31 december 2021
Auteur: Max Delissen
Review PrimaLuna EVO 300 Onze hoofdredacteur deed in december het verzoek om met een top 5-lijstje muzikale tips, de opvallende trend(s) of de persoonlijk meest bijgebleven audiobeleving van 2021 te komen. Of met een combinatie van alle drie. Bij dezen de bijdrage van Max Delissen!
lees verder>>

HiVisit Hifi Studio Wilbert

Gepubliceerd op 16 december 2021
Auteur: Max Delissen
HiVisit Studio Wilbert 2021_4Als Eindhovenaar ben ik wat sfeer betreft niet bepaald verwend met onze binnenstad. Dat valt me altijd extra op wanneer ik door historische binnensteden slenter. Bij mijn bezoek aan Utrecht viel onlangs echter weinig te slenteren, want het Openbaar Vervoer werkte niet mee en ik had een afspraak bij Hifi Studio Wilbert, een van de oudste hifi-winkels van Nederland en al sinds jaar en dag gevestigd aan de Korte Jansstraat, in de schaduw van de Domtoren.
lees verder>>

Review Naim Solstice Special Edition platenspeler: high-end plug-and-play

Gepubliceerd op 25 november 2021
Auteur: Max Delissen
Naim audio Solstice_5De nieuwe Naim Solstice Special Edition platenspeler is in vrijwel alle opzichten een typisch Engels hifi-product, van een fabrikant die dingen al ruim 50 jaar op een eigen manier doet omdat ze er vanuit een technische én muzikale visie van overtuigd zijn dat dat de juiste manier is. Ik ben méér dan geneigd om deze in het historische Engelse plaatsje Salisbury gevestigde firma gelijk te geven in hun visie en aanpak.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE