Artikelen van René van EsReview: Wharfedale Denton 85th Anniversary - Moderne weergave in klassieke jas

Gepubliceerd op 16 mei 2021
Auteur: René van Es
Wharfedale DentonZou het met mijn leeftijd te maken hebben dat ik uit het omvangrijke leveringspakket van Wharfedale, na een review van de Linton Heritage, een paar Wharfedale Denton 85th Anniversary luidsprekers toegestuurd krijg? Of eerder met mijn smaak voor muziek? De importeur en de redactie laten mij in het ongewisse van oorzaak en gevolg. Feit is wel dat ik de laatste tijd van meerdere kanten klassieke modellen krijg aangeleverd, waar ik dan weer erg vrolijk en jong van geest van kan worden.
lees verder>>

SoundPrism speaker systems - beyond record studio-quality

Gepubliceerd op 14 mei 2021
Auteur: René van Es
2020-11-09 SoundPrismHidden in the town of Heerhugowaard, located in the province of North Holland, you will find the audio domain of Etienne Heemskerk. Under the brand name SoundPrism his fully active loudspeakers are designed and manufactured. The customer has a choice in the appearance, even in the applied electronics and the choice of the subwoofers.
lees verder>>

SoundPrism luidsprekersystemen - de studiokwaliteit voorbij

Gepubliceerd op 14 mei 2021
Auteur: René van Es
SoundPrismVerstopt in het Noord-Hollandse Heerhugowaard bevindt zich het audiodomein van Etienne Heemskerk. Onder de naam SoundPrism worden daar volledig actieve luidsprekers ontworpen en vervaardigd, waarbij de klant een belangrijke inbreng heeft in het uiterlijk en zelfs in de toegepaste elektronica en de behuizing van de woofer.
lees verder>>

Review: Ayon S-10 II Signature streamer/DAC/preamp

Gepubliceerd op 21 april 2021
Auteur: René van Es
Review Ayon S10In vervolg op de review van de Ayon Spirit V geïntegreerde buizenversterker is nu de Ayon S-10 II Signature streamer/DAC/voorversterker aan de beurt. Hoewel het plan was deze apparaten samen te bespreken, gooide een inmiddels bekend virus roet in het eten en blokkeerde de douane de grensovergangen. Niet getreurd, de versterker kreeg alle kans in mijn systemen een plekje te vinden, en voor deze streamer is dat niet anders.
lees verder>>

Review: Temporal Coherence Pasithea semi-actief gescheiden luidsprekers

Gepubliceerd op 16 april 2021
Auteur: René van Es
Temporal CoherenceDe Temporal Coherence Pasithea luidspreker is zeker niet voor het eerst door mij beluisterd, het is een hernieuwde kennismaking met een in Nederland zwaar onderschat product van eigen bodem. Wordt een profeet in eigen land vaak niet geëerd, laten we dan deze dochter van Zeus eens op een passend voetstuk gaan zetten.
lees verder>>

Review: NuPrime Omnia A300 all-in-one - Muziek uit een A4-formaat

Gepubliceerd op 11 april 2021
Auteur: René van Es
2021-02-24 NuPrimeOmniaA300Steeds meer merken begrijpen dat de gouden tijden van de hifi zijn voorbehouden aan de echte audiofiel en dat 'normale' mensen liever een all-in-one oplossing kopen. Waarin een versterker is ingebouwd, die kan streamen, een cd-speler die er nog ligt op aangesloten kan worden, of de TV, net als een hoofdtelefoon en een paar speakers. Niet zo groot, A4-formaat is wel genoeg, net wat dikker dan de gemiddelde laptop. Te bedienen met een Android of iOS app vanaf een tablet of telefoon. Eenvoudig, betrouwbaar, helder van opzet en met een mooi smoeltje. De NuPrime Omnia A300 in een notendop.
lees verder>>

Review: Falcon Acoustics LS3/5a Gold Badge - de enige echte reïncarnatie

Gepubliceerd op 8 april 2021
Auteur: René van Es
Review Falcon LS3-5aDe aanvraag een stel luidsprekers te recenseren van het Engelse bedrijf Falcon Acoustics heb ik met vreugde begroet. Niet alleen het type luidspreker, de Falcon LS3/5a, maar ook het verhaal erachter is fascinerend om te vertellen. Want slechts weinig luidsprekers hebben een dergelijk iconische status gekregen in de loop van vele jaren. Ga er dus vooral even voor zitten.
lees verder>>

Review: Driade Systems Flow Cables

Gepubliceerd op 2 april 2021
Auteur: René van Es
Driade Flow CablesDe meest ondankbare taak voor iedere recensent is het beoordelen van kabels, of het nu gaat om luidsprekerkabels, interlinks, ethernetkabels of netsnoeren. Want kabels zijn vaak systeemafhankelijk qua resultaat, worden liever in goten verstopt door huisgenoten die niets met audio hebben en zijn volgens velen altijd te duur. Als de recensent in pek en veren wil worden gerold op forums, dan is een kabelrecensie de kortste weg. Toch wagen we het er weer op.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE