Artikelen van Sander van der HeideMission: Impossible Ghost Protocol

Gepubliceerd op 15 december 2011
Auteur: Sander van der Heide
Mission: Impossible

Donderdag Premièredag, maar omdat de nieuwe Mission: Impossible volgende week vanaf woensdag in de bioscoop te vinden zal zijn, plaatsen we vandaag alvast de recensie. De vierde aflevering in de reeks is er namelijk één om naar uit te kijken. 

Een week voor de bioscooprelease een film exclusief in IMAX vertonen, dat moet een reden hebben. De vierde Mission:Impossible-film bevat zoveel IMAX-materiaal dat het haast zonde is om deze in een normale bioscoop te bekijken. Of is dat in Nederland misschien juist wel het beste?

lees verder>>

The Lion King 3D

Gepubliceerd op 8 oktober 2011
Auteur: Sander van der Heide
The Lion King 3DNu 3D een gevestigde orde is in de bioscoop, zijn ook de klassiekers niet meer veilig voor de omschakeling van twee naar drie dimensies. Met Titanic nog in de steigers voor een 3D re-release, als kassucces slechts overtroffen door Avatar en mogelijk haar aanstaande vervolg, duiken ook de animatiekoningen van Disney in het omzetten van succesvolle films uit het verleden naar de driedimensionale schermen van de toekomst. Het eerste resultaat is vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen te zien: The Lion King, in spetterend 3D. 
lees verder>>

Red Hot Chili Peppers mastert voor iTunes

Gepubliceerd op 28 september 2011
Auteur: Sander van der Heide
RHCP I`m with you - 28092011Op de iTunespagina van Red Hot Chili Peppers’ nieuwe album “I’m With You” staat als laatste zin bij “opmerkingen van iTunes”: "Het nieuwe album is geproduceerd door Rick Rubin en is speciaal voor iTunes gemasterd voor een betere geluidskwaliteit”. Blijkbaar is er een verschil tussen een release voor iTunes en voor een CD, maar houdt dat ook impliciet in dat alle 18 miljoen andere tracks op iTunes slechter klinken dan hun CD-equivalent? Vandaar deze recensie van het nieuwe album van deze vierkoppige band. Niet van de artistieke prestatie, nee zelfs niet van de productie of van de mix, maar van de bewerking van de originele mixen.
lees verder>>

Geneva XS, kleine speaker met XL-uitvoering

Gepubliceerd op 17 september 2011
Auteur: Sander van der Heide
Geneva XS - 06092011Op de IFA werden door meerdere fabrikanten kleine speakersetjes uitgebracht voor iPod, iPhone of andere MP3-spelers. Sommige draadloos, sommige met dockinggedeelte en sommige met een extra functie. Zo ook de Geneva XS. Deze onderscheidt zich in paar opzichten van de anderen. Klank, `looks` en alarmklokfunctie.
lees verder>>

Vogel’s toont ware aard op IFA 2011

Gepubliceerd op 13 september 2011
Auteur: Sander van der Heide
Vogels IFA 2011 sander van der heide - 13092011Eerlijk toegeven, bij TV-wandsteunen denk je niet gelijk aan nieuwe features, aantrekkelijk design, mooie kleuren, oftewel de wandsteun als een gadget. Als het aan Vogel’s ligt, gaat daar verandering in komen. Op IFA 2011 kwamen ze met een groot offensief waarmee ze afscheid nemen van een stoffig en zakelijk karakter en met een eenvoudig en stijlvol assortiment weer echt een consumentenmerk willen worden.
lees verder>>

IFA 2011: Loewe

Gepubliceerd op 9 september 2011
Auteur: Sander van der Heide
Loewe IFA 2011 sander van der heide - 09092011Ook Loewe was op IFA 2011. Auteur Sander van der Heide bekeek voor HiFi.nl de Loewe Soundbox, de Loewe Air Speaker, de Loewe Soundvision en de Loewe MediaVision 3D. Hieronder zijn bevindigen.
lees verder>>

Captain America 3D

Gepubliceerd op 11 augustus 2011
Auteur: Sander van der Heide
Captain AmericaDe film Captain America is een heel duur voorproefje op de volgend jaar te verwachten film The Avengers. Met een budget van 140 miljoen dollar kun je al gauw rekenen op duizelingwekkende effecten en spektakel. Het geld lijkt hier vooral te zijn gebruikt voor een topcast en een grote hoeveelheid aan verschillende locaties.
lees verder>>

Harry Potter and the Deathly Hallows 2 (3D)

Gepubliceerd op 23 juli 2011
Auteur: Sander van der Heide
Harry PlopperDe grand finale van de Potter-reeks is ook de meest visueel imponerende film van alle acht delen. Het acteerwerk van Daniel Radcliffe is zeker beter geworden, maar nog steeds niet van het niveau dat zijn personage aimabel maakt. Gelukkig is het scenario één van de betere boekadapties en maakt de visuele presentatie alles goed.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE