NIEUWSQln

City Audio Trade is benoemd tot importeur voor de luidsprekers van het Zweedse Qln

Redactie Hifi.nl | 10 augustus 2023 | Fotografie Fabrikant | Qln

Het in Nederland gevestigde City Audio Trade is per 1 augustus 2023 de trotse importeur voor de gehele Benelux van de producten van de Zweedse luidsprekerbouwer Qln. De luidsprekers van Qln kunnen zich volgens de kersverse importeur meten met de allerbeste luidsprekers ter wereld.

Qln: Zweedse luidsprekerfabrikant

Het Zweedse Qln werd in 1977 opgericht en de naam Qln komt voort uit de begin letters van de namen van de oprichters Lars Quicklund en Nils Liljeroth. Mats Andersen, de huidige eigenaar en ontwerper kwam in 1982 bij het bedrijf. Sinds begin jaren tachtig van de vorige eeuw is Qln actief in Europa, Noord-Amerika en het verre Oosten.

Alle luidsprekers van Qln hebben dezelfde fundamentele kenmerken, d.w.z. een neutrale respons, een breed dynamisch bereik, het vermogen om een fantastisch gedefinieerd 3D geluidsbeeld te reproduceren en last but not least, een perfecte afwerking.

Qln heeft zich altijd verzet tegen het volgen van trends en het creëren van units met een specifiek geluid. Bij Qln streeft men erna om luidsprekers te maken die werkelijk alles in het opgenomen materiaal hoorbaar kunnen maken, tot in de fijnste details en met zo min mogelijk wijzigingen. Qln heeft alles in het werk gesteld om factoren die de reproductie verstoren te identificeren en te elimineren, hiervoor hebben ze unieke technische oplossingen gecreëerd.

Alle luidsprekers zijn schitterend afgewerkt en in meerdere uitvoeringen leverbaar waardoor ze zowel qua performance maar ook optisch een aanwinst in elke woonkamer en High End audio installatie zijn. Plaatsing is relatief eenvoudig. Ter illustratie, de breedte van de kast van de vloerstaande Prestige Three is slechts 21 centimeter. Qln zou nooit een luidspreker op de markt brengen waar ze zelf niet graag naar luisteren, hoe indrukwekkend de metingen ook mogen zijn. Dus luisteren is altijd de laatste en ultieme test.

“Gezien de enorme hoeveelheid superieure testen kunnen we stellen dat Qln cum laude geslaagd is om luidsprekers van wereldklasse te bouwen. Deze kunnen zich meten met de allerbeste luidsprekers die er te koop zijn, ongeacht prijs,” zo verklaart City Audio Trade over het nieuwe importeurschap.

Meer weten? Kijk dan op www.cityaudiotrade.com.

MERK

EDITORS' CHOICE