Artikelen van Rob NijmanGeslaagde eerste editie Free Hifi Festival bij Vuur & Klank

Gepubliceerd op 29 mei 2024
Auteur: Rob Nijman
Festival Vuur & Klank_9Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei vond bij Vuur & Klank in Spijkenisse de eerste editie van het Free Hifi Festival plaats, met klinkende headliners zoals Arcam, Cambridge, PSB en Sonus faber. Een pizzatruck en diverse professionele barbecues zorgden voor de inwendige mens, en Spijk Records was er neergestreken met een volwaardige platenbeurs. Het festivalseizoen begint dus vroeg deze zomer!
lees verder>>

Smits Arnhem bestaat 112 jaar(!) en plant jaarlijkse feestweek

Gepubliceerd op 20 mei 2024
Auteur: Rob Nijman
Smits Arnhem_5Smits Arnhem bestaat maar liefst 112 jaar, zo is ontdekt na contact met het Nationaal Archief. "We zijn daarmee de oudste elektronicawinkel van Nederland", vertelt Frits van Liempt van de speciaalzaak uit de Gelderse hoofdstad met trots. "Daarom hebben we besloten om een jaarlijks terugkerende verjaardagsweek te organiseren."
lees verder>>

JBL On Tour: HiVisit Sowell Hifi

Gepubliceerd op 13 mei 2024
Auteur: Rob Nijman
JBL bij Sowell_9Sowell is al bijna 50 jaar een begrip. JBL al meer dan 75 jaar. Op papier dus alvast een hele mooie combi. In de praktijk? Dat mag je zelf gaan ontdekken. Bij de audiospeciaalzaak in Gorinchem vind je namelijk een willekeur aan moois van het Amerikaanse luidsprekermerk.
lees verder>>

Crystal Cable Infinity: introductie bijzondere stroomkabel

Gepubliceerd op 12 april 2024
Auteur: Rob Nijman
Crystal Cable InfinityCrystal Cable viert in 2024 haar twintigste verjaardag en komt daarom met een bijzonder cadeau: de Crystal Cable Infinity limited edition powercable. "Deze mind-blowing stroomkabel levert ongekende energie en brengt de audioweergave van de hifi-sets van muziekliefhebbers naar een ongekend nieuw niveau", aldus Michel van den Berg van importeur D&D Audio. Crystal Cable Infinity beleeft zijn wereldprimeur in Chicago (12-14 april), is vervolgens te vinden op High End München (9-12) en zal aansluitend beschikbaar zijn in een gelimiteerde oplage van 200 stuks - maar wij hebben vanuit D&D alvast een sneak preview en een eerste indruk.
lees verder>>

Review Teufel Stereo M2: stijlvolle sfeermakers

Gepubliceerd op 10 februari 2024
Auteur: Rob Nijman
2024-01-16 TeufelStereoM2Teufel aus Berlin heeft medio januari de Stereo M2 gelanceerd, een set alles-in-een actieve speakers voor 999 euro die je bijvoorbeeld aan weerskanten van je televisie kunt plaatsen. Mits je tv-meubel dat toestaat, that is. Want klein zijn de nieuwe Duitsers niet.
lees verder>>

Review KEF LSX II LT: bekende prestaties, kleinere prijs

Gepubliceerd op 19 januari 2024
Auteur: Rob Nijman
2024-01-14 KEF_LSXII_LT_1KEF heeft in het midden van januari, daags na Blue Monday en een volle week na CES 2024, de LSX II LT uitgebracht om het nieuwe kalenderjaar ook voor de Kent Engineering & Foundry af te trappen, en ook voor ons de koude winterdagen net dat beetje prettiger te maken. We hebben het persbericht van GP Acoustics er drie keer op nagelezen, maar nergens kunnen vinden waar de toevoeging LT voor staat (Lite, als in, Light?), dus we zullen ons in deze allereerste review maar weer gewoon richten op de looks, de gebruiksvriendelijkheid en vooral de weergavekwaliteiten van de jongste LSX'en van het merk, en niet op de naam.
lees verder>>

Listening Matters verhuist naar historische locatie in Hilversum: 'jongensdroom'

Gepubliceerd op 7 december 2023
Auteur: Rob Nijman
Verhuizing Listening Matters_1Er zijn weinig adressen in de Benelux met zoveel hifi-historie als Borneolaan nummertje 25 in Hilversum. Misschien wel geen. Dat weten ze bij Listening Matters als geen ander. Toen het vermaarde Rhapsody liet weten de beroemde luistervilla op dat adres te gaan verlaten om een nieuw onderkomen in Brabant te betrekken, hoefde het team van Listening Matters dan ook niet lang na te denken. Érgens in het begin van nieuwe jaar, de exacte datum zal nog moeten volgen, vind je Listening Matters daarom niet langer in Den Haag, maar in Hilversum. Aan de Borneolaan 25, dus – where hifi comes home.
lees verder>>

Introductie Wadax Atlantis Reference Dac en Server bij Reference Sounds

Gepubliceerd op 31 oktober 2023
Auteur: Rob Nijman
Wilson en Wadax bij Reference SoundsOf we met een groepje vanuit HIFI.NL aan wilden schuiven voor koffie en een koekje bij Reference Sounds om daags na Dutch Audio Event 2023 eens rustig kennis te maken met de Wadax Atlantis Reference DAC en Server en de Wilson Audio Sasha V in wat we misschien wel de beste luisterruimte van Europa mogen noemen? Yes, please! 
lees verder>>

EDITORS' CHOICE