Artikelen van Rob NijmanPlixir, Powered by James Soh

Gepubliceerd op 22 september 2023
Auteur: Rob Nijman
James SohDe hoogwaardige producten van Plixir Power uit Singapore zijn misschien pas 2,5 jaar op de markt in ons taalgebied, de slimme oplossingen van James Soh en zijn team hebben toch al behoorlijk wat furore gemaakt. Zijn audiofiele voedingen, powerconditioners en gebalanceerde voedingskabels mogen steevast op klinkende reviews rekenen, ook bij ons, en met de relatief recente introductie van de Statement BDC op High End München afgelopen voorjaar staat het er best goed voor. We gingen daarom eens in gesprek met oprichter en engineer James Soh via een videoverbinding met Singapore, daags na de inhaalrace van Verstappen aldaar.
lees verder>>

Hi-Visit feestelijke opening AudioExpert Castle: beleving

Gepubliceerd op 14 september 2023
Auteur: Rob Nijman
Opening AudioExpert Castle_7We hebben er vanuit de redactie stiekem best wel naartoe geleefd: de feestelijke opening van het AudioExpert Castle in Nederhemert. De onthulling van een dergelijke high-end experience, nota bene in een 14de eeuws kasteel in de bossen van de Bommelerwaard, is immers óók een viering van ons vakgebied c.q. onze gezamenlijke hobby. Iets wat je in volle voorpretmodus door kon zien schijnen in het eerdere artikel dat je op HIFI.NL kon lezen, nadat collega's Harro en Jamie in primeur al ondergedompeld werden in het exclusieve home cinema systeem. Deze keer was het echter tijd voor het daadwerkelijke lintjeknippen!
lees verder>>

JBL On Tour: de JBL HDI-serie (en meer) bij HOBO hifi Enschede

Gepubliceerd op 1 augustus 2023
Auteur: Rob Nijman
JBL bij HOBO hifi Enschede_18We zitten inmiddels middenin de zomer van 2023 en we zijn HIFI.NL/BE nog stééds bezig met de 75ste verjaardag van JBL. Waarom? Omdat we de festiviteiten graag door laten lopen natuurlijk, maar vooral omdat we graag bij audiospeciaalzaken over de vloer komen. Dat begon in het voorjaar van 2022 (en de context van deze JBL-reeks) allemaal bij het Reference Sounds Experience Center, gevolgd door diverse reviews van fraaie JBL-producten, maar kreeg daarna invulling door meer tripjes naar de dealers. In die laatste categorie waren we deze maand in Enschede, waar we in gesprek gingen met het team van HOBO hifi.
lees verder>>

Meridian DSP9 Digital Active Loudspeaker luistersessies

Gepubliceerd op 19 mei 2023
Auteur: Rob Nijman
Meridian DSP9_7Meridian heeft op High End München de DSP9 digital active loudspeaker gelanceerd, naar eigen zeggen "een meesterwerk van productontwerp en audiotechniek, technologie en prestaties". De luidspreker is gestoken in de iconische behuizing van de Britten, die tevens een nieuwe ontwerpsignatuur voor het bedrijf laat zien. Wie de set actieve speakers in huis haalt, mag rekenen op "een uitstekende getrouwheid, dynamiek en vermogen geschikt voor zowel bioscopen als luisterruimtes". Iets wat we op basis van de eerste indrukken kunnen beamen. Na een overweldigende bioscoopsessie met Perlisten speakers was het ook bij Meridian een deur verder namelijk goed toeven.
lees verder>>

DALI IO-12 hoofdtelefoon

Gepubliceerd op 19 mei 2023
Auteur: Rob Nijman
DALI IO-12Wie onze eerdere update over DALI op de eerste showdag in München gelezen heeft, weet dat de Denen op de beursvloer behalve de nieuwe Epikore 11 vloerstaander ook een hoofdtelefoon hebben gepresenteerd. De DALI IO-12 komt boven de bekende IO-4 en -6 te staan en is met een prijskaartje van 999 euro het nieuwe vlaggenschip van het merk.
lees verder>>

DALI Epikore 11 vloerstaander vult gat tussen Epicon en Kore

Gepubliceerd op 18 mei 2023
Auteur: Rob Nijman
DALI EPIKORE 11Wie jarig is, trakteert. Een doodsaai cliché, maar daardoor meestal wel waar. Een audiofabrikant die doorheen de jaren niet met de regelmaat van de klok met een aantal jubileummodellen komt, telt eigenlijk niet mee. Op High End München, toch hét moment op de kalender om met bijzondere introducties te komen, zijn de anniversary editions dan ook niet van de lucht. Zo ook bij het in 1983 opgerichte DALI, dat de veertigste verjaardag viert met én een stevige nieuwe vloerstaander, de EpiKore 11, én een nieuwe hoofdtelefoon, de IO-12, pas de derde in de historie van het merk.
lees verder>>

Even voorstellen: Naim Nait 50 geïntegreerde versterker

Gepubliceerd op 18 mei 2023
Auteur: Rob Nijman
Focal & Naim HEM 2023_4We zijn het live gedeelte van de High End 2023 reportage vanuit München gestart met een persconferentie bij Naim rond de 300 Series, maar dat was niet de enige introductie bij de Engelse fabrikant. Ook de NAIT 50 werd voorgesteld, een remaster van de beroemde NAIT 1 gei?ntegreerde versterker, uitgebracht in 1983.
lees verder>>

Naim Audio onthult 300 serie op High End München

Gepubliceerd op 18 mei 2023
Auteur: Rob Nijman
Focal & Naim HEM 2023_1Naim Audio trapt vandaag onze verslaggeving vanuit München af met de lancering van een nieuwe serie. "Na de eerder dit jaar gelanceerde 200 New Classic Series, laat de 300 Series u toe om elementen te combineren en een perfect, op maat gemaakt Hi-Fi systeem van hoge kwaliteit te creëren."
lees verder>>

EDITORS' CHOICE