Artikelen van Rob NijmanJBL On Tour: JBL L52 in de spotlight bij Eglantier Hifi

Gepubliceerd op 28 maart 2023
Auteur: Rob Nijman
JBL bij Eglantier Hifi_2JBL bestaat inmiddels ruim 75 jaar, en die enorme mijlpijl is ook ons niet ontgaan. We gingen op bezoek bij Reference Sounds, reviewden tal van fraaie JBL-producten en bezochten inmiddels ook enkele audiospeciaalzaken. In die laatste categorie waren we deze maand te gast in het Vlaamse Mechelen, waar we in gesprek gingen met het team van Eglantier Hifi.
lees verder>>

Review Sonos Era 100: de kleinste van 2 nieuwe speakers

Gepubliceerd op 27 maart 2023
Auteur: Rob Nijman
Sonos Era 100 en 300De populairste Sonos-speaker? De Sonos One. Wat ook logisch is, het is de goedkoopste én de compacte van alle Sonos-luidsprekers. Dat maakt het verschijnen van de Era 100 toch wel echt bijzonder. Deze nieuwe toevoeging aan het Sonos-assortiment volgt het succesnummer van de Amerikanen op en moet dezelfde rol opnemen. Lees: ook nieuwe consumenten het Sonos-universum inlokken.
lees verder>>

Furutech high-end audiokabels en accessoires: "Als je op zoek bent naar live-weergave"

Gepubliceerd op 20 maart 2023
Auteur: Rob Nijman
2022-04-12 FurutechV1NCFFurutech is een opvallend merk. Toch hebben we de laatste jaren niet heel veel aandacht besteed aan de 'hardware', op de productbespreking van de NCF Clear Line na - en dat is alweer ruim twee jaar geleden. Daar gaan we eens verandering in brengen, onder meer met wat nieuwe reviews. Eerst willen we echter wat externe experts aan het woord laten om je nader (of opnieuw?) kennis te laten maken met de Japanse fabrikant. Caspar Bunge van Furutech-importeur XFI en Lex Kersten van Lexicom Multimedia, om precies te zijn.
lees verder>>

Review Teufel Real Blue TWS 2: weer een stapje vooruit

Gepubliceerd op 8 november 2022
Auteur: Rob Nijman
Teufel Real Blue TWS 2_1In september, zo rond de IFA in Berlijn, kondigde de Duitse audiospecialisten van Teufel een drietal nieuwe producten aan, waaronder de tweede generatie van de Real Blue TWS, erg origineel TWS 2 geheten. Dat gaf ons aanleiding om met de nodige vertraging alsnog onze review van de TWS'1'-versie te publiceren, want die hadden we per abuis nog op de plank liggen. Nu de TWS 2 per vandaag in de digitale schappen van teufelaudio.nl ligt, zetten we die onkarakteristieke slordigheid graag recht door de review van deze opvolger wel op de eerste dag van beschikbaarheid te publiceren. Bij dezen!
lees verder>>

EISA Awards 2022-2023: de winnaars in de categorie Hi-Fi

Gepubliceerd op 15 augustus 2022
Auteur: Rob Nijman
Review Paradigm Founder 120F_2De EISA Awards, de jaarlijkse prijzen van de Expert Imaging and Sound Association, zijn voor de 40ste maal uitgereikt. We lichten de winnaars uit de Expert Group Hi-Fi voor 2022-2023 voor je uit. Uiteraard linken we waar mogelijk ook naar onze reviews.
lees verder>>

Quad-raad brengt Wilson Benesch terug naar Benelux én introduceert Soulnote

Gepubliceerd op 10 augustus 2022
Auteur: Rob Nijman
Wilson BeneschWilson Benesch is terug in onze markt! Tot 2020 had het Britse merk Wilson Benesch een vertegenwoordiging in onze region, maar sindsdien moest het door marktontwikkelingen de ondersteuning in distributie door een importeur ontberen. Nu komt daar verandering in, want IAD GmbH heeft naast de vertegenwoordiging voor Duitsland en Oostenrijk sinds High End München afgelopen mei. ook die voor de Benelux verworven.
lees verder>>

Urbanista Phoenix true wireless in-ears: draadloos opladen met lichtenergie

Gepubliceerd op 10 augustus 2022
Auteur: Rob Nijman
Urbanista Phoenix_10Het Zweedse lifestyle en audiomerk Urbanista heeft de introductie van de Urbanista Phoenix aangekondigd, 's werelds eerste true wireless in-ears aangedreven door licht. Na een succesvolle samenwerking met Exeger voor de eerdere lancering van de Urbanista Los Angeles hoofdtelefoon, brengt Phoenix het gebruik van de eigen Powerfoyle technologie naar een nieuw niveau, met echte draadloze oortelefoons die "een eindeloze speelervaring bieden die de gebruiker zelf bepaalt". Doordat het doosje van de in-ears laadt met input van licht, kun je in principe eindeloos met de in-ears aan de slag.
lees verder>>

Sennheiser Momentum 4 Wireless: 60 uur speelduur

Gepubliceerd op 9 augustus 2022
Auteur: Rob Nijman
Sennheiser Momentum 4 Wireless _5Sennheiser heeft de nieuwe Momentum 4 Wireless nu officieel gelanceerd. We schreven al eerder over het jongste Momentum-model, waar in de digitale wandelgangen al een en ander over te vinden was. Inmiddels kunnen we alle informatie van de Sennheiser Momentum 4 Wireless rechtstreeks vanuit de bron delen, waaronder zijn geavanceerde Adaptive Noise Cancellation, nieuwe functies en een batterij die volgens de fabrikant goed is voor maar liefst 60 uur.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE