Artikelen van Sinan KökbugurGrado Labs lanceert vernieuwde Prestige X-productlijn

Gepubliceerd op 17 mei 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
2021-05-17 GradoLabsSR125xDe in Brooklyn New York gevestigde hoofdtelefoonbouwer Grado Labs heeft de de volgende generatie van zijn Prestige X-productlijn van open hoofdtelefoons geïntroduceerd. Met meer dan zes decennia aan audio-ontwerpervaring is deze betaalbare reeks hoofdtelefoons diep geworteld in de geschiedenis van het in New York gevestigde bedrijf.
lees verder>>

Stenheim lanceert vloerstaander Reference Ultime Two

Gepubliceerd op 17 mei 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
2021-05-17 StenheimReferenceUltimeTwoDe Zwitserse luidsprekerbouwer Stenheim heeft de Reference Ultime Two gepresenteerd. De nieuwe vloerstaande luidspreker is volledig ontworpen en gebouwd in Zwitserland en biedt de beproefde ontwerpbenadering, componenten en materialen die naar eigen zeggen zo succesvol zijn gebruikt in de Reference Ultime-modellen. De Ultime Two is een compacter product dat gemakkelijker te plaatsen is.
lees verder>>

Syng Cell Alpha: 's werelds eerste triphonic luidspreker

Gepubliceerd op 17 mei 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
2021-05-17 SyngCellAlphaHet nieuwe audiobedrijf Syng introduceert 's werelds eerste triphonic luidspreker met als doel een meeslepende ruimtelijke luisterervaring als nooit tevoren te leveren en dat allemaal vanuit één luidspreker. Een tweede exemplaar of zelfs een derde maakt de ervaring nog intenser aldus de kersverse fabrikant. Met een vanafprijs van bijna 1.800 dollar mogen we wel wat verwachten. Wat is de Cell Alpha precies voor ding?
lees verder>>

Austrian Audio Hi-X65: open dynamische hoofdtelefoon voor geluidstechnici en audiofielen

Gepubliceerd op 17 mei 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
2021-02-17 AustrianAudioHi-X65Het Oostenrijkse Austrian Audio heeft de open dynamische over-ear hoofdtelefoon genaamd Hi-X65 aangekondigd. De nieuwe hoofdtelefoon is ontworpen als professionele monitoring-hoofdtelefoon voor mixen en masteren, maar het open over-ear ontwerp en de hoge uitslag driver zijn niet alleen bedoeld voor gebruik door geluidstechnici. Ook veeleisende muziekliefhebbers en audiofielen zouden wel eens heel gelukkig kunnen worden van de Hi-X65.
lees verder>>

Apple Music krijgt ondersteuning voor Spatial Audio, Dolby Atmos en Lossless audio

Gepubliceerd op 17 mei 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
2021-05-17 Apple-iPhone12 AppleLosslessHet Amerikaanse Apple heeft zojuist de lossless versie van Apple Music aangekondigd. Alle abonnees kunnen straks zonder extra kosten naar Apple Music in de hoogste geluidskwaliteit luisteren. Streamingdiensten Tidal en Qobuz bieden al lossless streaming aan en Spotify heeft ook onlangs aangekondigd de geluidskwaliteit te zullen gaan verhogen. De aankondiging van Apple is dan ook niet helemaal een verrassing.
lees verder>>

Rega Kyte: compacte luidspreker met een uitgekiende behuizing

Gepubliceerd op 12 mei 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
2021-05-12 RegaKyteHet Britse Rega heeft een tweeweg monitorluidspreker gelanceerd genaamd Kyte. Volgens het persbericht worden de Kyte luidsprekers met de hand gebouwd in de fabriek van Rega. Bijzonder is dat Rega levenslange garantie geeft en dat is bijzonder in dit prijssegment.
lees verder>>

Reference Sounds gaat producten van Audio Research distribueren

Gepubliceerd op 12 mei 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
2018-04-12 AudioResearch REF 160 M 3_4 SX (750x450“Reference Sounds staat voor superieure weergave van muziek en film. Met onze fantastische merken brengen we je dichter bij de muziek. Dichter bij de artiest. Dichter bij de emotie. De kracht van muziek vertaald door de allermooiste audiocomponenten. Vanaf mei 2021 voegen we daar een legendarisch merk aan toe. Een oude liefde die nog meer gloed geeft aan ons fraaie portfolio en dat merk is het Amerikaanse Audio Research,” aldus de persverklaring van de in Nederland gevestigde importeur.
lees verder>>

Sony Bravia X90J LED tv’s zijn vanaf nu verkrijgbaar in de Benelux

Gepubliceerd op 12 mei 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
2021-05-12 SonyBraviaX90JDe Bravia X90J LED 4K HDR-tv’s van het Japanse Sony zijn vanaf nu verkrijgbaar bij alle erkende dealers van Sony in de Benelux. De X90J is leverbaar met een beelddiagonaal van 50, 55, 65 en 75 inch en maakt gebruik van de nieuwste en beste beeld- en geluidstechnologieën van Sony.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE