T+A KS ACTIVE aktieve luidsprekers

61 x bekeken | geplaatst op 4 oktober 2024

€ 1.950,-



kenmerken

Merk * Anders
Categorie Luidsprekersets
Type T+A KS ACTIVE
Serienummer
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2012
Geplaatst op 04-10-2024

Beschrijving


Wegens verhuizing en aanschaf van een kleinere set verkoop ik mijn T+A KS ACTIVE luidsprekers uitgevoerd in mat zwart/aluminium.
De KS-ACTIVE is een volledig actieve drieweg vloerstaande luidspreker die dankzij zijn actieve unit met een totaal vermogen van meer dan 280 watt en een breed scala aan aansluit- en instelmogelijkheden biedt.
Alle voordelen van actieve concepten worden consequent benut in de actieve luidsprekers van de K-serie. Bij passieve luidsprekers vloeien grote stromen door de scheidingsfilters. Door de interne weerstand kunnen deze filters niet echt ideaal werken. Impulsen worden afgevlakt, dynamiek gaat verloren, vervormingen treden op en het luidsprekerchassis is niet direct gekoppeld aan de eindversterkers, zodat externe eindversterkers met de beste dempingsfactor meer problemen hebben om het chassis goed aan te sturen. Dit is anders bij echte actieve luidsprekers, die voor elk luidsprekerchassis actieve crossovers en aparte, direct gekoppelde eindversterkers hebben. Actieve crossovers gedragen zich ideaal, er zijn geen verliezen. Frequentie en faserespons gedragen zich precies zoals bedoeld en vooraf berekend. Met actieve filters kunnen optimale resultaten worden bereikt zonder verlies. In tegenstelling tot passieve filters zijn ze niet beperkt tot eenvoudige netwerken, maar kunnen fase- en frequentieresponsfouten in het luidsprekerchassis worden gecompenseerd met aanzienlijk complexere en geavanceerdere circuits.
De hoofdprintplaat van elke speaker bevat het ingangsgedeelte, de actieve crossover, de uitgangstrappen en de complexe voeding met meertraps spanningsvoorziening en stabilisatie. De extra grote, bromvrije ringkerntransformator met hoge overbelastingsreserve
wordt separaat met dempers aan de grondplaat bevestigd.
Omdat in de KS ACTIVE vier chassis worden gebruikt, worden ook vier identieke, uitstekend klinkende symmetrische push-pull klasse A/B-eindversterkers gebruikt, die direct aan het chassis zijn gekoppeld. Elke eindversterker heeft 70 watt continu vermogen, dus 140 watt is beschikbaar voor het basbereik en 70 watt elk voor het middenbereik en hoge tonen. Door de lossless, directe koppeling is dit enorm veel, bij passieve luidsprekers zou je voor vergelijkbare prestaties minimaal een 400 watt versterker nodig hebben.
Dankzij het volledig actieve concept is het resultaat een ongelooflijk dynamisch, schoon en altijd gecontroleerd geluidsbeeld met verbazingwekkende ruimtelijkheid en fijne details. Het hoogwaardige, nieuw ontwikkelde chassis heeft stabiele randen van gegoten aluminium, is zeer veerkrachtig en perfect afgestemd op de meervoudig geschoorde en gedempte behuizing. De actieve elektronica is een complete eenheid en bevindt zich met hun aansluitingen aan de achterkant van de luidsprekerbehuizing. Een metalen plaat draagt het dubbelzijdige moederbord met de
• XLR- en RCA-ingangen
• de netaansluiting,
• de aparte aan/uit-schakelaar en
• de schakelaars voor plaatsing en kameraanpassing.
De KS ACTIVE wordt automatisch ingeschakeld via het muzieksignaal of via een DC-triggerspanning op de cinch-bus. Omdat de behuizing, zoals bij alle K-luidsprekers, volledig van massief aluminium is gemaakt, worden de eindversterkers direct gekoeld via de grote achterwand van de behuizing.
TECHNISCHE SPECIFICATIES
• Uitgang / pulsvermogen:
o Bas: 140 watt / 200 watt
o Middenbereik: 70 watt / 100 watt
o Tweeter: 70 watt / 100 watt
• Dempingsfactor: > 400
• Vervormingsfactor: < 0,05%
• Crossover: 3-weg actief, amplitude-, fase- en looptijdcorrectie
• Crossover-frequentie: 370 Hz en 2500 Hz
• Zendbereik: 28 Hz - 45 kHz
• Montage:
o Bas: 2 x 150 mm lange worp chassis
o Middenbereik: 1 x 150 mm speciaal chassis met reliëfconus
o Tweeter: 1 x 35 mm ringradiator
• Kenmerken signaalgestuurde automatische inschakeling:
o Activering via DC-triggerspanning op cinch-bus
o extra handmatige aan/uit-schakelaar
o Beveiligingscircuit tegen overbelasting, oververhitting, DC-spanning
• Line-up aanpassing:
o < 100 Hz (bas) 5 stappen +4, +2, 0, -3, -6 dB
o > 4000 Hz (Treble) 5 stappen +3, +1.5, 0, -1.5, -3 dB
• Ingangen:
o 1 x asymmetrisch (Cinch) 1Veff / 20 kOhm
o 1 x gebalanceerd (XLR) 1,55 Veff / 10 kOhm
• Netaansluiting: 115 V of 230 V / 50 - 60 Hz
• Stand-by verbruik:




EDITORS' CHOICE