NIEUWSAudio Note

Audio Note AX One en Two: tweeweg monitorluidsprekers

De Britse audiofabrikant Audio Note heeft een tweetal tweeweg monitorluidsprekers gelanceerd genaamd AX One en AX Two. Deze Engelse luidsprekers worden overigens geproduceerd in Oostenrijk.

Audio Note AX One en AX Two

Het in Groot-Brittannië gevestigde Audio Note heeft een omvangrijk portfolio van digitale en analoge componenten, versterkers, luidsprekers en kabels opgebouwd. De nieuwste producten in het portfolio van deze Engelse fabrikant zijn de AX One en AX Two.

De luidsprekers zijn compacte tweeweg modellen. De Audio Note AX One weegt vijf kilogram, heeft een efficiëntie van 87 dB/W/m en is uitgerust met een kleine 3/4-inch dome-tweeter en een 5-inch woofer met papieren conus. De basreflexpoort zit aan de voorkant. De iets grotere Audio Note AX Two weegt zeven kilogram en heeft een hoger rendement van 89 dB/W/m. De AX Two gebruikt dezelfde tweeter als zijn zustermodel, maar een grotere 6-inch mid-bass driver, die op zijn beurt wordt ondersteund door een baspoort die bij dit model aan de achterzijde is geplaatst.

Naar verluidt worden beide luidsprekers in Oostenrijk gebouwd, maar dat maakt natuurlijk geen verschil voor de kwaliteit. Overigens circuleert er ook een gericht dat Audio Note werkt aan de vloerstaande AX, maar daar is nog geen concrete informatie over beschikbaar.

Audio Note AX One en AX Two: prijzen en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een uitvoering in notenhout of zwart essenfineer. Prijzen en leveringsinformatie voor de Benlux moeten nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE