NIEUWSCyrus

Cyrus Audio TTP Turntable: de eerste draaitafel, mede vanwege 40-jarig jubileum in 2024

Het Britse audiobedrijf Cyrus Audio heeft zijn eerste draaitafel aangekondigd. De nieuwe draaitafel heet simpelweg TTP Turntable en hij is volgens de fabrikant mede ontwikkeld om volgend jaar het veertigjarig jubileum van de Britse fabrikant luister bij te zetten. Cyrus Audio levert de TTP Turntable met een geavanceerde toonarm. De gebruiker moet alleen zelf een element kiezen.

Cyrus Audio TTP Turntable

Het chassis en het draaiplateau zijn met precisie vervaardigd uit massieve aluminium blokken en zijn volgens Cyrus Audio extreem stabiel. De Britse fabrikant heeft ook een bijpassende lichtgewicht toonarm ontwikkeld voorzien van vrijwel wrijvingloze lagers. De gebruiker kan kiezen tussen 33 1/3 en 45 rondjes per minuut. De nieuwe draaitafel weegt 24 kilogram en meet 438 x 395 x75 millimeter (B x D x H).

De synchrone DC motor heeft een speciaal ontworpen digitaal regelcircuit dat zorgt voor een zeer lage wow- en fluttersnelheid en een uitzonderlijke snelheidsstabiliteit. De voetjes van de TTP Turntable zijn verstelbaar. De meegeleverde voeding is universeel en wereldwijd inzetbaar. Eventueel kan Cyrus Audio’s eigen voeding PSX-R2 worden gebruikt voor de TTP Turntable.

De nieuwe draaitafel zaal voor het eerste aan het publiek getoond worden tijdens de Audio Show van 27 tot 29 oktober a.s. in Warschau. Naar verwachting zullen vrij snel daarna de eerste leveringen plaats gaan vinden. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend. 

MERK

EDITORS' CHOICE