NIEUWSiEar Tilburg

Audio Show iEar' 2023 HIFI Awards: de 10 winnaars!

Dit weekend staat het Willem II Stadion in Tilburg in het teken van de Audio Show iEar' 2023. Op deze pagina focussen we op de prijzen die we weer uit gaan reiken in het Willem II-stadion in Tilburg.

Net als op voorgaande edities is HIFI.NL mediapartner en zijn we met een stand aanwezig om al vanaf de show nieuwsberichten te delen in de loop naar het uitgebreide verslag na het weekend. En net als ieder jaar gaan we op de zondagmiddag langs de velden om de Audio Show iEar' HIFI Awards uit te delen. Maar liefst 10 stuks, om precies te zijn. Want het zijn er 13 in totaal, maar de 3 redactionele Awards (Beste Sound, Beste Experience, Beste Stand) hebben we traditioneel op de zaterdagavond door Jan Douwe Kroeske uit laten reiken.

In totaal 10 categorieën dus, eentje meer dan vorig jaar: we hebben Beste Beeldproduct toegevoegd. Verder het bekende rijtje: van luidsprekers tot versterkers en streamers, en van platenspelers tot head-fi en accessoires.

Audio Show iEar' HIFI Awards 2023

In de 10 onderstaande categorieën hadden we steeds een variërend aantal genomineerden. Het was aan jullie als lezers en natuurlijk als bezoekers van de Audio Show iEar' om per categorie op jouw voorkeur te stemmen.

Beste Luidspreker:
Bowers & Wilkins 801 D4 Signature

Deze Awards zijn gekozen door onze lezers en de bezoekers van de show, maar dat wil niet zeggen dat we niet met een stukje duiding vanuit de HIFI.NL-redactie kunnen komen. Dit is wat Max er afgelopen zomer over schreef; "De Bowers & Wilkins 801 D4 Signature leverde snel en moeiteloos het overtuigende bewijs dat perfectie wel degelijk te perfectioneren is." Je vindt zijn volledige review hier.

Beste Wireless luidspreker:
KEF LS60 Wireless Lotus Edition

KEF heeft in het voorjaar van 2022 een actieve vloerstaander uitgebracht, de LS60 Wireless uitgebracht. Een jaartje later introduceerden de Britten een bijzondere nieuwe versie van deze wireless speaker: de KEF LS60 Wireless Lotus Edition. Je leest er hier meer over

Beste Receiver / all-in-one: Cambridge Audio Evo 150

Eenvoudig te gebruiken, opwindend om naar te luisteren. De Cambridge Audio EVO 150 biedt rijke dynamiek, een groots geluidsbeeld en volledige controle zorgen voor een inspirerend geluid. Compatibel met elk audioformaat, van vinyl tot digitale streaming en alles daartussenin. Talrijke digitale en analoge ingangen zorgen voor de meest uitgebreide systeemmogelijkheden. Perfect om te gebruiken samen met vele luidsprekers en krachtig genoeg om probleemloos twee sets luidsprekers aan te sturen. Lees hier meer over de EVO-modellen.

Beste Versterker: Hegel H600

De Hegel H590 was al een referentie, de H600 doet er nog een schepje bovenop. Hegel kiest voor een evolutionaire aanpak, waardoor het nieuwe geïntegreerde topmodel van de Noren geen sterktes verliest en wel wint op vlak van DA-conversie. Je leest onze volledige review hier.

Beste Head-fi: Bowers & Wilkins PX8 Royal Burgundy

De vlaggenschip draadloze ANC hoofdtelefoon Px8 van Bowers & Wilkins is in een nieuwe kleur op de markt gekomen. De uitvoering in Royal Burgundy heeft een nappa lederen afwerking met goudkleurige details.

Het ontwerpteam van Bowers & Wilkins heeft de premium hoofdtelefoon verder geoptimaliseerd om een nog hogere geluidskwaliteit te bereiken. Je leest er hier meer over.

Beste Platenspeler:
Cambridge Audio ALVA TT v2

Met de Cambridge Audio Alva TT V2 presenteert het Britse bedrijf de opvolger van zijn succesvolle draaitafel Alva TT en levert met de Cambridge Audio Alva ST ook een goedkoper zustermodel. Beide apparaten hebben een Bluetooth-interface en een ingebouwde phono-voorversterker, die nu ook kan worden uitgeschakeld om het gebruik van hoogwaardige externe voorversterkers mogelijk te maken.

Het is een van liefst drie awards voor Cambridge Audio.

Beste Bron/streamer/dac:
Cambridge Audio Edge NQ

"Met een revolutionair voorversterkercircuitbord dat interferentie vermindert en een ongelooflijk schoon signaalpad levert, speelt Edge NQ je favoriete muziek met verbluffende diepte. Stream, plug-in en speel en geniet van elke noot in perfecte helderheid. 

Met Edge NQ kun je van elke bron genieten van muziek. Naast digitale coaxiale, HDMI-, USB- en S/PDIF-verbindingen zijn er ook ingebouwde Chromecast, Spotify Connect, AirPlay, Bluetooth aptX HD, internetradio en UPnP-weergave. Waar songs worden gespeeld, blijft Edge NQ trouw aan het karakter van elk instrument en onthult een muzikaliteit die je nog nooit eerder hebt gehoord."

Beste Subwoofer: REL Classic 98

De Britse specialist in subwoofers REL Acoustics heeft onlangs een nieuwe actieve subwoofer aangekondigd genaamd Classic 98. De Classic 98 heeft een walnoothouten afwerking en dat is ook meteen de enige afwerking die REL Acoustics kan leveren.
Je leest er hier alles over.

Beste Accessoire:
IsoAcoustics Gaia ontkoppelaar

De Gaia van IsoAcoustics is de perfecte spike voor plaatsing van elke topluidspreker. Deze gepatenteerde technologie zorgt voor de beste helderheid en openheid van het geluid voor vloerstaande speakers.

De Gaia I is voor zuilspeakers tot 100 kg. Ze worden geleverd per set van 4 stuks in een zeer luxe cassette die tevens diverse maten schroefdraad (M8, ¼-20 en M12)  en het benodigde gereedschap bevat voor montage aan elke luidspreker. Wanneer je een luidspreker hebt met een andere maat schroefdraad, zijn er diverse verloopjes leverbaar, zodat de Gaia altijd kan worden gemonteerd.

Onze review lees je hier.

Beste Beeldproduct: LG OLED65G36LA

De LG OLED65G36LA is een 65 inch 4K Smart OLED TV, de allerbeste OLED televisie die je in huis kunt halen. Geniet van geavanceerd beeld en functionaliteit met de a9 AI Processor 4K Gen6.

De Flush fit met One Wall Design’s biedt een bijna zero gap muurbevestiging. Slimme functionaliteit zoals ThinQ AI, WebOS en Hands-Free Voice Recognition staan tot je beschikking. Laat je meeslepen met Dolby Atmos & Vision, VRR, G-sync en Freesync entertainment.

=== AUDIOSHOWIEAR.NL ===


EDITORS' CHOICE