NIEUWSGoldmund

Goldmund Telos 800: krachtige stereo eindversterker die streeft naar monoblok prestaties

De Zwitserse fabrikant Goldmund heeft een nieuwe stereo eindversterker gelanceerd. De nieuwe Telos 800 is de enige stereo eindversterker van het Zwitserse topmerk en het is een ambitieuze versterker. Volgens de ontwerpers kan de Telos 800 wedijveren met twee mono eindversterkers.

Goldmund Telos 800

De nieuwe Telos 800 van Goldmund is op dit moment de enige stereo eindversterker en het is een krachtig ding dat maximaal 300 Watt (RMS) per kanaal aan acht Ohm kan leveren of 390 Watt aan vier Ohm. De ringkerntransformator van 3200 VA en de grote condensatorbank met een total capaciteit van 93.600 ?F zijn de basis van een ultrastabiele stroomvoorziening en hoogwaardige prestaties die volgens Golmund kunnen wedijveren met die van twee mono eindversterkers.

De fabrikant geeft een vervorming op van minder dan 0,05 procent (IMD, en THD+N). De ruisvloer aan de uitgang ligt onder een waarde van 3 ?V. Muzieksignaal komt binnen via een cinch-ingang en een XLR-ingang.

Wat de connectiviteit betreft, zijn er naast vier aansluitposten en twee Goldmund-luidsprekerconnectoren van het type 4B twee analoge RCA- en XLR-ingangen per stuk en een digitale RCA-ingang en -uitgang.

Het moge geen verwondering wekken dat de Telos 800 een zilvergrijze afwerking heeft, hoewel een zwarte versie op aanvraag ook verkrijgbaar is. En voor een persoonlijk tintje kan de zilvergrijze ring linksboven aan de voorkant. De Mimesis Signature wordt aanbevolen als de logische voorversterker voor de Telos 800, maar het spreekt vanzelf dat de Telos 800 gecombineerd kan worden met iedere hoogwaardige voorversterker.

De nieuwe Goldmund Telos 800 stereo-eindversterker is per direct leverbaar en de adviesprijs is 72.500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE