NIEUWSSonos

Sonos lanceert soundbar Sonos Arc Ultra en subwoofer Sub 4

Het Amerikaanse Sonos heeft een nieuwe soundbar aangekondigd genaamd Arc Ultra en ook een nieuwe subwoofer genaamd Sub4. Beide producten zijn te koop in een zwarte en witte uitvoering en Sonos biedt ook pakketten aan waarmee en meerkanaals setup gemaakt kan worden. De levering gaat eind deze maand beginnen.

Sonos Arc Ultra en Sub 4

De eerste Arc soundbar van Sonos kwam in juni 2020. De nieuwe Arc Ultra heeft meer drivers aan boord, 14 stuks om precies te zijn. De Arc Ultra kan daarmee de basis zijn voor een 9.1.4-setup met Dolby. De Ultra is uitgerust met zeven silk-dome tweeters, waarvan er twee naar boven zijn gericht, en zes mid-woofers, samen met 15 klasse D versterkers. De Arc Ultra beschikt ook over een geavanceerde Speech Enhancement-functie die hopelijk zijn naam eer aandoet, met extra controle over het niveau van dialooghelderheid via de Sonos-app. Natuurlijk moet eerst nieuwe software worden geïnstalleerd voordat het allemaal zou moeten werken.

Er is ook Trueplay-technologie om volgens de fabrikant het beste geluid voor de opstelling te leveren, samen met een far-field microfoonarray met geavanceerde beamforming en echo-onderdrukking om te helpen met spraakbediening. De Arc kan worden bediend met de tv-afstandsbediening en er is ondersteuning van Apple AirPlay 2. De lengte van de Arc ultra 1.178 millimeter dus hij past mooi onder een televisie vanaf 55 inch beelddiagonaal. Optioneel is een beugel beschikbaar voor montage aan de muur. De Arc Ultra kan samenwerken met andere apparaten van Sonos.

De nieuwe Sub 4 subwoofer is de andere nieuwe toevoeging aan het portfolio. Net als eerdere subwoofers beschikt de Sub 4 over een gepoorte behuizing met elliptische drivers van 5 x 8 inch die tegenover elkaar zijn geplaatst om een force-cancelling effect te creëren dat vervorming neutraliseert, en heeft ook een verhoogde verwerkingskracht en geheugen.

De witte of zwarte Sonos Arc Ultra kost net geen 1.000 euro. De Sub 4 gaat voor net geen 900 euro over de toonbank. Wie een pakketje koopt krijgt wat korting.


EDITORS' CHOICE