Artikelen van Werner EroLaatste Rhapsody eindejaarsshow in Hilversum op 30 en 31 december

Gepubliceerd op 23 december 2022
Auteur: Werner Ero
Rhapsody eindejaarrshow 202230 en 31 december aanstaande volgt misschien wel de meest memorabele audioshow van 2022. Hoewel de gepresenteerde producten zoals gebruikelijk bij deze high-end hifi winkel aan het einde van ieder jaar wederom bijzonder, exclusief en meer dan luisterwaardig zullen zijn, doel ik dan vooral op onderstaande de koptekst van dit artikel. Want de Rhapsody audiowinkel die al sinds 1988 in het prachtige monumentale pand aan de Borneolaan 25 in Hilversum is gevestigd, gaat stoppen op deze locatie.
lees verder>>

Review Marten Parker Duo: high-end grootsheid in boekenplankformaat

Gepubliceerd op 2 november 2022
Auteur: Werner Ero
Marten Parker Duo _3Het prijsgamma van het Zweedse topmerk Marten heeft door de jaren heen inmiddels stratosferische waarden bereikt, maar voor deze test heb ik heel bewust voor een model uit de relatief betaalbare Parker serie gekozen. Want ook met deze Parker Duo blijken zoete high-end dromen opmerkelijk goed bewaarheid te kunnen worden...
lees verder>>

Review Trafomatic Audio Rhapsody PSE 300B geïntegreerde buizenversterker: klassieke deugden in modern jasje

Gepubliceerd op 5 oktober 2022
Auteur: Werner Ero
Trafomatic Rhapsody_3Eén van de nieuwe sterren in het nog immer warm opgloeiende firmament van buizenversterkers wordt sinds begin dit jaar ingenomen door de Trafomatic Audio Rhapsody PSE 300B. Een hele mond vol voor een versterker die onder het stoere en zelfs flamboyante uiterlijk, oude deugden met nieuwe technologie combineert. Eerder dit jaar kon het publiek in de gelijknamige Rhapsody villa aan de Borneolaan in Hilversum kennismaken met deze oogverblindende in 'Sunset Orange' metallic lak uitgevoerde beauty.
lees verder>>

Review Trafomatic Audio Rhapsody PSE 300B integrated tube amplifier: classic virtues in a modern package

Gepubliceerd op 5 oktober 2022
Auteur: Werner Ero
Trafomatic Rhapsody_8Since the beginning of this year, the Trafomatic Audio Rhapsody PSE 300B has been one of the new stars of the ever glowing firmament of tube amplifiers. That name is quite a mouthful for an amplifier that merges old virtues with new technology under its robust and even flamboyant exterior. Earlier this year, at the aptly named Rhapsody villa on the Borneolaan in Hilversum, the public was invited to get acquainted with this dazzling beauty, executed in 'Sunset Orange' metallic paint.
lees verder>>

Verslag Birth of the Cool show bij Rhapsody: ontsnappen aan de realiteit

Gepubliceerd op 14 augustus 2022
Auteur: Werner Ero
Verslag Birth of the Cool show_1Het zijn vreemde tijden waarin nog maar weinig is wat het daarvoor is geweest. Torenhoge brandstof- en energieprijzen, dreigende inkrimping van de veestapel met felle boerenprotesten tot gevolg, klimaatonrust, fors stijgende kosten van het levensonderhoud, de oorlog in Oekraine en stagnerende vliegreizen op Schiphol. Zaken met flinke invloed op ieders welzijnsgevoel waardoor positieve gebeurtenissen bijzonder welkom zijn. Een van de activiteiten in dit kader zijn doorgaans de bijzondere shows van high-end winkel Rhapsody in Hilversum.
lees verder>>

Review AudioQuest Mythical Creatures ThunderBird, FireBird en Dragon interlinks: onzichtbare geweldenaars

Gepubliceerd op 14 juni 2022
Auteur: Werner Ero
AudioQuest Mythical Creatures_9Compleet nieuwe kabelseries van AudioQuest laten doorgaans het nodige stof opwaaien. Niet alleen omdat deze fabrikant op knappe wijze echte innovaties weet te combineren met een alsmaar betere geluidskwaliteit, maar ook omdat gebaande paden worden verlaten om de grens wederom te verleggen. We gaan eens kijken wat dat betekent voor de Thunderbird, Firebird en Dragon interlinks.
lees verder>>

Review Esoteric K-03XD SACD-speler en discrete DAC met Grandioso G1X en Merging Clock-U master klokken

Gepubliceerd op 21 mei 2022
Auteur: Werner Ero
Review Esoteric K-03XD_19Wie aan topklasse digitale bronnen denkt komt al snel bij bekende namen als Accuphase, dCS, MSB, Grimm, Auralic en Naim terecht. Toch ontbreekt er nog een belangrijke aanbieder in dit sterke spelersveld en dat is Esoteric. Een zeer toegewijde Japanse onderneming die een dochter is van het in 1953 opgerichte Teac. In deze test staat de nieuwe K-03XD Super Audio SACD-speler centraal.
lees verder>>

Verslag: Vier combinaties met McIntosh en Sonus faber bij Poulissen in Roermond

Gepubliceerd op 25 maart 2022
Auteur: Werner Ero
McIntosh en Sonus faber bij Poulissen _14Audioproducten zijn er in alle soorten en maten en van opvallend betaalbaar tot enorm kostbaar. De twee merken waar het in dit vergelijk om gaat, zijn behalve nadrukkelijk uitgesproken, ook decennialang zeer consequent in hun vormtaal, ontwerpfilosofie en beoogde weergave. In onderstaand verslag bespreek ik vier combinaties die allemaal zijn samengesteld uit producten van deze twee wereldfabrikanten. Wie dat zijn? McIntosh en Sonus faber natuurlijk. We schuiven weer aan bij Poulissen Audio Video Center in Roermond!
lees verder>>

EDITORS' CHOICE