Artikelen van fotograaf Jamie BiesemansReview: Wharfedale Diamond 12-serie in stereo en surround

Gepubliceerd op 20 juni 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Wharfedale Diamond 12.0In deze review bekijken we de nieuwe Diamond 12-reeks van Wharfedale. Het zijn luidsprekers die niet heel veel kosten en toch echte hifi-kwaliteit beloven. Maar klinken ze echt wel goed voor muziek? En wat als je de verschillende Diamond-modellen combineert om een bereikbare 5.1-surroundopstelling te bouwen?
lees verder>>

Zin om de GoldenEar-thuisbioscoop te ontdekken?

Gepubliceerd op 16 juni 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Mutrox en GoldenEar bij AudioQuestStereofans hoef je echt niet te vertellen wie GoldenEar is. Het Amerikaanse merk is ook gericht op thuisbioscopen, en dat is bij ons minder geweten. Omdat het niet altijd eenvoudig is om een uitgebreide surroundopstelling in een winkel te ervaren, heeft GoldenEar een eigen cinemazaal gecreëerd die dealers en klanten op afspraak kunnen bezoeken. Een uitgelezen kans om de GoldenEar-producten te horen in een ruimte die door akoestische experts van Mutrox helemaal op punt is gezet.
lees verder>>

Review Hifi Rose RS250: Netwerkspeler met vele talenten

Gepubliceerd op 14 juni 2021
Auteur: Jamie Biesemans
HIFi RoseToen we enkele maanden geleden begonnen aan de test van de RS201E-streaming versterker, wisten we niet dat het zou uitdraaien op een heus HiFi Rose-drieluik. In dit artikel bekijken we de RS250, een DAC/streamer die nagenoeg alle functies en pluspunten van de RS201E bezit. Ja, ook een groot touchscreen, ingebouwde streamingdiensten en een HDMI-uitgang. Het grote en toch niet onbelangrijke verschil: de RS250 bezit geen versterkingsgedeelte. Dat ene ding maakt dat deze HiFi Rose voor heel andere hifi-liefhebbers bedoeld is. Maar er is ook wel wat meer aan de hand.
lees verder>>

Review Sony WF-1000XM4: Update van de referentie

Gepubliceerd op 8 juni 2021
Auteur: Jamie Biesemans
SONY WF-1000XM4 Sony was een van de eerste die true wireless in-ears op de markt gooiden. Incluis noise-cancelling, wat die eerste oortjes een nog sterkere prestatie maakt. Inmiddels zijn we een paar jaar en een lockdown verder, en wemelt het in de winkel van draadloze oortjes. Hoe kan pionier Sony nu met zijn nieuwe WF-1000XM4 nog indruk maken? Het antwoord is -zoals altijd bij het Japanse merk- met meer features.
lees verder>>

Review Yamaha TW-E3A: muzikanten maken oortjes

Gepubliceerd op 7 juni 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Yamaha TW-E3AYamaha's TW-E3A zijn draadloze oortjes die je niet afleiden met overbodige functies, maar wel scoren met een degelijke autonomie en een redelijk prijskaartje. Uniek is een functie die volgens de Japanse muziekinstrumentenbouwer en AV-fabrikant je gehoor beschermt door muziek vol te laten klinken aan elke volume.
lees verder>>

Review: Sennheiser IE 900 - Nieuwe referentie bij Sennheiser

Gepubliceerd op 31 mei 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Sennheiser IE 900 Sennheiser is al meer dan zeventig jaar toonaangevend op vlak van hoofdtelefoons, maar qua in-ears had het nooit een vlaggenschip zoals de HD 800- of HD 820-koptelefoons. Het allerbeste dat het op tafel gooide was de verdienstelijke IE 800S. Met de IE 900 heeft Sennheiser nu eindelijk wel oortjes op het allerhoogste niveau.
lees verder>>

Hi-Visit Audiofrenzy: eindelijk weer muziek in Maastricht!

Gepubliceerd op 21 mei 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Hi-Visit AudiofrenzyGeen echte hifi-zaak in Maastricht? Toch wel, want recent opende in de Hoenderstraat, dicht bij het Mosea Forum, Audiofrenzy de deuren. Een nieuwe zaak met een frisse, eigentijdse aanpak en filosofie. We lopen even langs om kennis te maken!
lees verder>>

Review: Naim Audio Uniti Atom Headphone Edition

Gepubliceerd op 11 mei 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Naim Audio Uniti AtomDe Naim Uniti-lijn staat voor alleskunners met veel streamingopties en een verfijnd design. Compact, met een ingebouwde cd-ripper of net met veel vermogen, de verschillende Uniti’s dekten alle ladingen af. Nu ja, op één na: hoofdtelefoons. Gelukkig is er er een nieuwe Headphone Edition van de Uniti Atom die ook de fans van sololuisteren op hun wenken bedient. Hey, nu houdt die grote volumeknop pas echt steek!
lees verder>>

EDITORS' CHOICE