Artikelen van fotograaf Jamie BiesemansHiVisit AVNUE:

Gepubliceerd op 18 december 2023
Auteur: Jamie Biesemans
HiVisit AVNUE 2023_16Een jaar geleden kwamen we het fonkelnieuwe pand van Audio TV Centrum ontdekken. Nu keren we twaalf maanden later terug om kennis te maken met de volgende stap in de transformatie van de gewaardeerde speciaalzaak in Eindhoven: een nieuwe naam (AVNUE) - maar wel met vertrouwde waarden.
lees verder>>

Fabrieksbezoek Canton: "Op het einde van de dag moet het uitstekend klinken"

Gepubliceerd op 5 december 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Fabrieksbezoek Canton 2023_7Waarom Canton in hun thuisbasis gaan opzoeken? Redenen genoeg. Er is de gloednieuwe Reference-lijn, waarmee de Duitsers met de spierballen rollen en hun R&D-knowhow tentoonstellen. Maar er is ook het merk zelf, dat over een periode van vijftig jaar uitgroeide tot marktleider in Duitsland. Ook in Nederland en België wordt er hard gewerkt om de geslaagde luidsprekers van Canton bij meer muziekliefhebbers op het menu te krijgen.
lees verder>>

Hollywood bij je thuis: HiVisit M&K Sound op New Music Show

Gepubliceerd op 1 december 2023
Auteur: Jamie Biesemans
M&K Sound op New Music 2023_3Hollywood is dol op M&K-speakers. Het merk wordt regelmatig gebruikt bij de sound mixing van kaskrakers, zoals meerdere Star Wars-episodes en de Tolkien-films van Peter Jackson, en dus: "Als je filmgeluid wil horen zoals de regisseur het bedoelde, dan zijn dit de luidsprekers die je moet hebben". Na een eerste aangename ontmoeting op het Dutch Audio Event trokken we naar de New Music Show in Brussel om die claim van naderbij te onderzoeken.
lees verder>>

Introductie Arcam Radia

Gepubliceerd op 15 november 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Introductie Arcam RadiaMet de lancering van de betaalbare Radia-familie wil Arcam een breder publiek aanspreken. "Maar wel met behoud van de geluidskwaliteit waarvoor we bekend staan", luidt het. Op een event in Antwerpen kregen we een kans om alvast de nieuwe toestellen van dichtbij te zien en te horen.
lees verder>>

Verslag UK Hi-Fi Show Live at Royal Ascot 2023

Gepubliceerd op 4 oktober 2023
Auteur: Jamie Biesemans
UK Hi-Fi Show 2023 deel 2_18Royal Ascot ken je van de paardenraces en de outrageous dameshoeden. Maar eens in het jaar vindt hier ook een heel bijzondere hifi-show plaats. Met de nodige primeurs, waaronder een aantal die een week later (op zaterdag 7 en zondag 8 oktober) naar het Dutch Audio Event verhuizen. Een verslag van de UK Hi-Fi Show Live 2023 in tekst en beeld!
lees verder>>

Fabrieksbezoek Canor: "Wij zijn heel kritisch ingesteld"

Gepubliceerd op 25 augustus 2023
Auteur: Jamie Biesemans
fabrieksbezoek Canor_5Slowakije staat niet hoog op vakantielijstjes en prijkt ook niet echt in overzichten van 'hifi-landen'. Nochtans is het wel de thuisbasis van Canor, een rijzende ster in de audiowereld die onder meer opvalt door het gebruik van buizen in heel moderne ogende apparaten. Het is bovendien geen nieuw bedrijf dat uit het niets komt. Dankzij diepe technische kennis en een grote productiefaciliteit bouwt het eigenlijk al twee decennia hifi-apparatuur voor derden. Isotek, bijvoorbeeld. Een intrigerend verhaal, en dus trokken we richting Presnov, op een boogscheut van het machtige Tatra-gebergte.
lees verder>>

Review HoloAudio Bliss Kitsune: betrokkenheid op de eerste plaats

Gepubliceerd op 20 juli 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Holo Audio Bliss Kitsune_1HoloAudio kennen we vooral van hun knappe én eigenzinnige DAC's. Bij het jonge merk vind je echter nog heel wat andere fijne apparatuur. Zoals deze nieuwe Bliss, een krachtige hoofdtelefoonversterker in klasse A en met een luxedesign dat helemaal past bij de Holo-DAC's
lees verder>>

Review Cayin N8II: mag ik een muziekspeler aub? Doe maar met alles erop en eraan

Gepubliceerd op 26 juni 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Review Cayin N8II_1Digitale muziekspelers zijn als sushi: je houdt ervan of het zegt je echt niets. In ieder geval is zo'n speler een manier om overal naar muziek te luisteren. Zonder gestoord te worden door meldingen of telefoontjes van je neef met weer wat IT-problemen. Maar kan zo'n DAP ook wel high-end zijn? Met de N8II zegt Cayin niet enkel volmondig 'ja', het merk legt de lat ook nog eens aanzienlijk hoger. Een groot formaat en een buizentrap maken deze speler bijzonder. Zelfs vergeleken met ambitieuze rivalen van Astell & Kern of FiiO.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE