Artikelen van fotograaf Jamie BiesemansVerslag UK Hi-Fi Show Live at Royal Ascot 2023

Gepubliceerd op 4 oktober 2023
Auteur: Jamie Biesemans
UK Hi-Fi Show 2023 deel 2_18Royal Ascot ken je van de paardenraces en de outrageous dameshoeden. Maar eens in het jaar vindt hier ook een heel bijzondere hifi-show plaats. Met de nodige primeurs, waaronder een aantal die een week later (op zaterdag 7 en zondag 8 oktober) naar het Dutch Audio Event verhuizen. Een verslag van de UK Hi-Fi Show Live 2023 in tekst en beeld!
lees verder>>

Fabrieksbezoek Canor: "Wij zijn heel kritisch ingesteld"

Gepubliceerd op 25 augustus 2023
Auteur: Jamie Biesemans
fabrieksbezoek Canor_5Slowakije staat niet hoog op vakantielijstjes en prijkt ook niet echt in overzichten van 'hifi-landen'. Nochtans is het wel de thuisbasis van Canor, een rijzende ster in de audiowereld die onder meer opvalt door het gebruik van buizen in heel moderne ogende apparaten. Het is bovendien geen nieuw bedrijf dat uit het niets komt. Dankzij diepe technische kennis en een grote productiefaciliteit bouwt het eigenlijk al twee decennia hifi-apparatuur voor derden. Isotek, bijvoorbeeld. Een intrigerend verhaal, en dus trokken we richting Presnov, op een boogscheut van het machtige Tatra-gebergte.
lees verder>>

Review HoloAudio Bliss Kitsune: betrokkenheid op de eerste plaats

Gepubliceerd op 20 juli 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Holo Audio Bliss Kitsune_1HoloAudio kennen we vooral van hun knappe én eigenzinnige DAC's. Bij het jonge merk vind je echter nog heel wat andere fijne apparatuur. Zoals deze nieuwe Bliss, een krachtige hoofdtelefoonversterker in klasse A en met een luxedesign dat helemaal past bij de Holo-DAC's
lees verder>>

Review Cayin N8II: mag ik een muziekspeler aub? Doe maar met alles erop en eraan

Gepubliceerd op 26 juni 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Review Cayin N8II_1Digitale muziekspelers zijn als sushi: je houdt ervan of het zegt je echt niets. In ieder geval is zo'n speler een manier om overal naar muziek te luisteren. Zonder gestoord te worden door meldingen of telefoontjes van je neef met weer wat IT-problemen. Maar kan zo'n DAP ook wel high-end zijn? Met de N8II zegt Cayin niet enkel volmondig 'ja', het merk legt de lat ook nog eens aanzienlijk hoger. Een groot formaat en een buizentrap maken deze speler bijzonder. Zelfs vergeleken met ambitieuze rivalen van Astell & Kern of FiiO.
lees verder>>

Review NAD C 399: de nieuwste alleskunner van NAD

Gepubliceerd op 11 mei 2023
Auteur: Jamie Biesemans
2021-09-21 NAD C399Is de C 399 de kleine broer van de M33? Zoals elke jongere broer ter wereld stellig zal beamen, is 'klein' in dit geval niet per se 'minder'. Ondanks het gebruik van een heel ander versterkingsgedeelte, is de NAD C 399 een even veelzijdig apparaat dat even graag muziek streamt als vinyl en tv-geluid de kamer insturen.
lees verder>>

Audio met IQ-show bij Alpha: interviews Manger en Canor

Gepubliceerd op 28 april 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Manger en Canor bij Alpha_7In een uitgebreid verslag van collega Edouard lees je alles over de show bij Alpha High End in Brasschaat gewijd aan Canor Audio, Isotek, Manger Audio en Perlisten. Maar omdat er op die show ook boeiende figuren zoals Daniela Manger en van Canor Ivan Bosnovic en Igor Ovad blijven we ook wat langer hangen voor een paar snelle interviews. Het zijn nu eenmaal boeiende merken, al is er verder geen link tussen de twee.
lees verder>>

Review Victrola Stream Carbon: Sonos-platenspeler zonder kabelgedoe

Gepubliceerd op 23 april 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Victrola Stream Carbon_15Hoewel Sonos het streamen van muziek makkelijk maakt, zijn er ook veel mensen die graag vinyl willen beluisteren via de populaire speakers. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, maar geen zijn zo gemakkelijk als de Stream Carbon van Victrola.
lees verder>>

Fabrieksbezoek T+A: techniek, maar vooral veel muziek

Gepubliceerd op 20 april 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Visit T+A 2023_2Met de compacte 200 Series wist T+A eind vorig jaar echt onze aandacht te trekken. Het Duitse merk bestaat natuurlijk al veel langer en bouwt al 45 jaar high-end audiospullen. Nuchterheid, technisch excelleren en een liefde voor piekfijn afgewerkte behuizingen kenmerken het bedrijf uit Herford. Tijd voor een bezoek aan deze meesterbouwer van hifi-apparatuur, en speakers.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE