Artikelen van Eric de BoerReview: JUST - Deep Cycles (cd)

Gepubliceerd op 15 november 2021
Auteur: Eric de Boer
Deep Cycles_2Na een leven in dienst van de muziek, maar altijd vanachter de schermen, nam Justin Kniest de sprong in het diepe en nam hij zijn eigen debuutalbum op. Onder de noemer Just verscheen onlangs dat eerste album met de titel Deep Cycles, dat een mix biedt van synthpop, avant-gardistische muziek en zelfs wat indie rock.
lees verder>>

Review The World Of Dust: True Sound (digitaal)

Gepubliceerd op 7 oktober 2021
Auteur: Eric de Boer
the world of dustBij het leven hoort onherroepelijk ook het levenseinde. Voor veel artiesten een bron van inspiratie. Zo ook voor Stefan Breuer, de man achter The World Of Dust. Op True Sound verwerkt hij het verlies van zijn grootouders en viert hij tevens hun leven middels warme herinneringen.
lees verder>>

Review: In 't Veld - Encore (cd)

Gepubliceerd op 23 september 2021
Auteur: Eric de Boer
In t veldHet vijfde album van de Almeerse Caroline In 't Veld en haar band mag gerust bijzonder genoemd worden. Het album kende dankzij de coronacrisis een nogal moeizame release, terwijl de lockdowns waar vooral ook de cultuursector mee moest worstelen tegelijkertijd zorgden voor een uniek resultaat. Easy-listening Nederlandse kleinkunst, met een reislustige blik op de hele wereld.
lees verder>>

Review: Patricia Barber - Clique (HD digital version)

Gepubliceerd op 6 augustus 2021
Auteur: Eric de Boer
Patricia Barber CliqueClique is the name of the new album by jazz legend Patricia Barber. The album is not a sequel to the predecessor (as one may have expected), but offers a variety of tracks that found their way to the stage, when performing was still possible and allowed. The album appears on various media and I got to test one of the digital versions. Could this be the (audiophile) successor to Cafe Blue?
lees verder>>

Review: Patricia Barber - Clique (HD digitale versie)

Gepubliceerd op 4 augustus 2021
Auteur: Eric de Boer
Patricia Barber CliqueClique is het nieuwe album van jazzlegende Patricia Barber. Het album is geen logisch vervolg op de voorganger, maar biedt een keur aan tracks die hun weg hadden gevonden naar het podium, toen het nog kon en mocht. Het album verschijnt op diverse media en ik mocht een van de digitale versies aan de tand voelen. Een (audiofiele) opvolger van Cafe Blue?
lees verder>>

Review: Luwten - Draft (lp)

Gepubliceerd op 29 juli 2021
Auteur: Eric de Boer
Luwten - Draft (lp)Het muzikale eenmansproject van Tessa Douwstra -Luwten- bracht onlangs het tweede album uit. De Nederlandse artiest laat op Draft horen dat een introverte geest toch ook de deur op een kier kan zetten om zo aan verrijking te komen. Dromerige vocale elektropop van formaat is het gevolg, dat nu rondjes draait op mijn platenspeler.
lees verder>>

Review: Jordsjo - Pastoralia (lp)

Gepubliceerd op 31 mei 2021
Auteur: Eric de Boer
JordsjoNa het prachtige Nattfiolen keert het Noorse Jordsjo terug met een vierde studioalbum. Pastoralia borduurt voort op zijn folky progressieve voorganger, maar het duo verbreedt haar horizon duidelijk. Een heerlijke reis naar een vrolijke, zomerse wereld is het resultaat.
lees verder>>

Review: Maya Fridman - REIÐ (lp)

Gepubliceerd op 7 mei 2021
Auteur: Eric de Boer
Maya Fridman – REIÐ (LP)Afgelopen jaar bracht het audiofiele Utrechtse label TRPTK REIÐ uit op diverse (digitale) media. Het album van de Russisch-Nederlandse artieste Maya Fridman combineert neo-klassieke cello-arrangementen met zang, populaire muziek en dromerige, weidse verkenningen. Dankzij een samenwerking met PUUR avd is het album nu ook op vinyl verschenen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE