NIEUWSBeyerdynamic

Beyerdynamic Xelento2: 2e generatie high-end in-ears, bedraad of draadloos

De Duitse hoofdtelefoonbouwer Beyerdynamic heeft zijn in-ear model Xelento herzien en opnieuw uitgebracht. Net zoals de vorige generatie kan de gebruiker kiezen voor twee versies, t.w. een bedrade versie en een draadloze versie. De draadloze versie heeft een nekband met daarin een Bluetooth-ontvanger en andere benodigde elektronica.

Beyerdynamic Xelento2: keuze uit 4,4 mm Pentaconn-kabel of nekband met Bluetooth

Beide versies van de tweede generatie Beyerdynamic Xelento worden geleverd met een 3,5 millimeter jackplug-kabel inclusief afstandsbediening en handsfree microfoon. Bij de bedrade versie wordt een symmetrische 4,4 millimeter Pentaconn-kabel geleverd. Beyerdynamic levert een groot aantal pasvormen mee met beide versies.

De Beyerdynamic Xelento wireless wordt geleverd met genoemde nekband en ondersteunt Bluetooth 5.2 en de bekende codecs LHDC, aptX HD en aptX Adaptive. De geplaatste DAC-chip is van het Japanse AKM. Beyerdynamic geeft een accuduur op van 14 uur muziekplezier.

De driver in de Xelento is door Beyerdynamic zelf ontwikkeld. De zogenoemde Tesla-technologie in het kleinste ontwerp tot nu toe draagt naar eigen zeggen ook bij aan de buitengewone geluidservaring van beide in-ear hoofdtelefoons.  Het opgegeven frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 50 kHz.

Dankzij het ergonomische design hebben de in-ears volgens Beyerdynamic een hoog draagcomfort. Afgezien van de siliconen pasvormen worden ook Comply-geheugenschuimtips in drie maten meegeleverd. En ja, het oog wil ook wat dus de ontwerpers hebben louter hoogwaardige materialen gebruikt, zoals vergulde stekkers, verzilverde kabels en een glanzende behuizing die is versierd met echt goud. De kabel is niet alleen mooi om te zien maar zou ook voor een bijzonder goede geleiding moeten zorgen.

Beyerdynamic Xelento2: prijzen en leveringsinformatie

De Beyerdynamic Xelento Remote en de draadloze Xelento Wireless zijn nu verkrijgbaar voor 999 euro resp. 1.199 euro in de online shop van Beyerdynamic. De fabrikant heeft aangekondigd dat later ook reserveonderdelen zoals kabels beschikbaar zullen komen.


EDITORS' CHOICE