NIEUWSNuPrime

NuPrime Omnia WR-2 en STA-100: compacte streamer en eindversterker

Het in de VS gevestigde audiobedrijf NuPrime heeft een compacte streamer en eindversterker gelanceerd. De streamer, genaamd Omnia WR-2, heeft ook een HDMI-aansluiting zodat een televisie of bijvoorbeeld PlayStation aangesloten kunnen worden. Eindversterker STA-100 is ondanks zijn compacte formaat in staat om twee keer 100 Watt aan acht Ohm te leveren. 

NuPrime Omnia WR-2: complete multiroom streamer in een klein doosje

De producten van NuPrime hebben veelal een hele compacte vorm en het bedrijf gaat er prat op om een hoge kwaliteit te leveren, vooral afgezet tegen de prijsstelling. De Omnia WR-2 houdt die naam hoog en brengt tegelijkertijd de wereld van de hi-res streaming audio binnen.

De NuPrime Omnia WR-2 biedt hi-res draadloze verbindingsmogelijkheid via bluetooth en WiFi en via bekabeld LAN (RJ45), waardoor de gebruiker eenvoudig de wereld van het muziek streamen binnenstapt via een smartphone, tablet of desktop. De mogelijkheid om ook nog lokale analoge en digitale bronnen waaronder uw televisie (via de aanwezige ARC aansluiting ) en bijvoorbeeld Playstation op de Omnia WR-2 aan te sluiten, maken hem nog completer.

Bedienen van de Omnia WR-2 gaat via de overzichtelijke gratis app (voor iOS en Android) en muziek maken doet de Omnia via de analoge cinch-lijnuitgang (of de digitale coax/cinch-uitgang) op de bestaande hifi-installatie of actieve luidsprekers. Behoefte om naar meerdere ruimtes te kunnen streamen? Ook dat is geen probleem, omdat er vanuit de app naar meerdere  Omnia’s muziek gestuurd kan worden.

Erg fijn zijn de diverse voorinstellingen voor pop, rock, klassiek, etc. De Omnia is gecertificeerd voor Roon, AirPlay, DLNA en UPnP en streamt vanaf Spotify, Qobuz, Tidal, iHeartRadio, TuneIn en vele andere muziekdiensten. Hangt de telefoon of tablet aan een oplader? De Omnia WR-2 kan ook bediend worden met de bijgeleverde IR-afstandsbediening. “Met recht de toekomst binnen handbereik,” aldus NuPrime.

NuPrime STA-100: tweekanaals eindversterker in een klein doosje

De Omnia WR-2 kan aangevuld worden door de eveneens bijzonder compacte stereoversterker STA-100 (afmetingen 151 x 136 x 51 millimeter (B x D x H)). Dit kleine doosje kan 100 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren en 150 Watt aan vier Ohm. Het opgegeven frequentiebereik is 10 Hz tot 50 kHz.

De STA-100 en Omnia WR-2 kunnen goed met elkaar worden gecombineerd. Niet alleen hebben de behuizingen dezelfde vorm en afmetingen. De Omnia WR-2 kan zijn voeding ook via een korte USB-kabel vanaf de STA-100 krijgen. Dat scheelt weer een kabel en een stopcontact. De STA-100 heeft ook trigger-aansluitingen.

NuPrime Omnia WR-2 en STA-100: prijzen en leveringsinformatie

De adviesprijs van de NuPrime Omnia WR-1 is 635 euro.
De adviesprijs van de NuPrime STA-100 is 729 euro.

De Benelux-importeur heeft een introductieaanbieding van respectievelijk 599,- (Omnia WR-2) en 699,- euro (STA-100) zo laat men ons weten. Levering van deze producten kan elk moment beginnen.

Meer weten? Kijk dan op de website van de importeur www.dimex.nl of op de website van NuPrime.

MERK

EDITORS' CHOICE