NIEUWSNuPrime

NuPrime IA-9X: compacte geïntegreerde versterker met instelbare MM-phonotrap

Het Amerikaanse NuPrime heeft een compacte geïntegreerde versterker genaamd IA-9X gelanceerd. De IA-9X is voorzien van NuPrime’s eigen technieken genaamd Only Distortion Cancellation (ODC) en Harmonic Generation, waarmee een unieke mogelijkheid wordt geboden om de geluidskarakteristiek aan te passen met een knop op het voorpaneel. Naar verwachting zal de verkoop in april gaan beginnen.

NuPrime IA-9X: geïntegreerde versterker

Wat houden de hierboven genoemde technieken eigenlijk in? De Ultra-Low Distortion modus is meestal geschikt voor studiomonitoring of voor het luisteren naar dynamische composities zoals rock-'n-roll. Het benadrukken van natuurlijke harmonischen kan gunstig zijn voor het geluid van zang of klassieke muziek, aldus de uitleg van NuPrime.

De uitgangstrappen van de NuPrime IA-9X zijn gebaseerd op gloednieuwe klasse D modules met lage vervorming,d.w.z.  niet meer dan 0,0014 procent. Het uitgangsvermogen 90 Watt per kanaal bij een luidsprekerimpedantie van acht Ohm en 145 Watt bij vier Ohm. De basis van de voeding is een forse ringkerntransformator en 13.200 uF afvlakcapaciteit.

De IA-9X is voorzien van  een ingebouwde phonotrap die geschikt is voor MM-elementen met geavanceerde ingangsimpedantie- en capaciteitsinstellingen. De phonotrap maakt gebruik van MUSES8820 opamps. De volumeregeling is getrapt, met 99 versterkingsniveaus.

NuPrime IA-9X: prijs en leveringsinformatie

De NuPrime IA-9X geïntegreerde versterker zal verkrijgbaar zijn in een zwarte en een zilverkleurige afwerking en zal naar verwachting vanaf april geleverd kunnen worden. Op de website van NuPrime staat een adviesprijs van 1.429 euro genoteerd.

Meer weten? Kijk dan op de website van de importeur www.dimex.nl of op de website van NuPrime.

MERK

EDITORS' CHOICE