MoFi Electronics SourcePoint 8: tweeweg luidspreker met coaxiale driver ontworpen door Andrew Jones

De Amerikaanse audiofabrikant MoFi Electronics heeft een nieuwe tweeweg monitorluidspreker genaamd SourcePoint 8 aan het publiek getoond op de Axpona audiobeurs in de VS. Deze relatief compacte luidspreker is ontworpen door de bekende ontwerper Andrew Jones en is afgeleid van de eerdere en grotere SourcePoint 10. De levering zal in de loop van mei gaan beginnen.

MoFi SourcePoint 8: tweeweg ontwerp met coaxiale driver van acht inch

Andrew Jones verklaart dat de SourcePoint 8 van MoFi Electronics is ontwikkeld om muziekliefhebbers een kleiner alternatief te bieden vergeleken met de eerdere SourcePoint 10 zonder in te boeten aan audioprestaties. “We hebben altijd de intentie gehad om een kleinere SourcePoint uit te brengen, maar onze eerste prioriteit was om te demonstreren hoe goed een tweeweg concentrische luidspreker met een grote diameter zou kunnen klinken als we niet zozeer beperkt waren in grootte,” aldus Jones.

Wellicht het meest opvallende kenmerk van de SourcePoint 8 is de op maat gemaakte acht-inch concentrische driver, die is voorzien van MoFi's innovatieve Twin-Drive high-flux magneetstructuur. De vorm van de conus, die is gemaakt van de papierpulpmix met een gloednieuwe gegolfde rand, is geoptimaliseerd voor resonantiegedrag en vereisten voor tweetergolfgeleiders. De 1,25-inch soft dome-tweeter die een spreekspoel heeft met een grote diameter heeft een brede surround. Dat vergroot zowel de lage als de hoge frequentierespons van de tweeter. Gecombineerd met de belasting van de golfgeleider die de low-end efficiëntie verhoogt, kan de tweeter optimaal werken tot aan de lage 1,6 kHz cross-overfrequentie. Het opgegeven frequentiebereik is 47 Hz tot 30 kHz.

De kast van de SourcePoint 8 meet 45,6 x 29 x 33,5 centimeter (H x B x D) en is gemaakt van 18 millimeter dikke MDF-panelen voor de zijkanten, bovenkant, onderkant en achterkant. De luidspreker weegt 12,7 kilogram en heeft een veelzijdige d.w.z. niet vlakke 3,75 centimeter dikke baffle die diffractie vermindert. De gevoeligheid van de SourcePoint 8 is 87 dB (2,83 Volt / 1 meter) en de impedantie is acht Ohm (minimum 6,4 Ohm). Aan de binnenkant zijn twee schotten geplaatst om de constructie te versterken en resonanties te onderdrukken.

De buitenkant kan in drie varianten worden geleverd, t.w. echt walnoot houtfineer, zwart essen of geverfd wit, alledrie met een satijnglans. Magnetisch te bevestigen afdekfrontjes worden meegeleverd.

MoFi SourcePoint 8: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de levering in de VS in de loop van mei gaan beginnen en we mogen aannemen dat Europa binnen afzienbare tijd zal volgen. Optioneel kunnen passende stand worden meegeleverd. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE