NIEUWSSoundPrism

Soundprism Experience Day: een korte terugblik

Zaterdag 26 augustus jl. waren lezers van HIFI.NL/.BE van harte welkom bij Soundprism in Heerhugowaard om uitgebreid kennis te maken met de diverse oplossingen van deze innovatieve luidsprekerfabrikant, uiteraard met de nodige tekst en uitleg van Etienne Heemskerk.

We blikken er graag nog even op terug. Dat doen we met dank aan input van Etienne zelf, want wij waren zaterdag in een hele andere hoek van het land voor de feestelijke opening van het AudioExpert Castle, waarvan een verslag uiteraard ook nog volgt.

Soundprism Experience

Afgelopen maand konden lezers zich bij onze redactie melden voor een 'ticket' voor de Soundprism Experience Day, een dag vol in het teken van de luidsprekers van het merk, georganiseerd samen met HIFI.NL/BE.

Op deze zaterdag bood de fabrikant, die uitsluitend limited edition maatwerk vervaardigt, een kijkje in de keuken en natuurlijk een uitgebreide kennismaking met de diverse innovatieve producten van het merk. "Dat was een groot succes", laat Etienne aan ons weten. "De bezoekers hebben duidelijk genoten van onze systemen en waren verrast door de talloze mogelijkheden die onze opstelling biedt."

"We zijn de bijeenkomst aan het begin van de ochtend gestart met onze Cumulus F1, de meest compacte uitvoering van ons systeem." Je ziet de F1 afgebeeld op de foto rechts. "Deze luidspreker werd ondersteund door een relatief eenvoudige passieve woofer van Tannoy. Met Ncore klasse-D versterkers van 2x 120W voor het midden en laag, en 1x 100W voor de hoge tonen per kanaal, hebben we laten horen wat er met dit systeem allemaal mogelijk is."

"Met behulp van de drie presets in de DSP hebben we onder meer het verschil gedemonstreerd wanneer het hoog- of middenbereik met een extra +1 dB wordt versterkt. Dit hebben we met diverse muziekstukken laten horen."

Na deze eerste kennismaking met de producten van Soundprism en natuurlijk de audioweergave van de F1 was het de beurt aan het grote systeem, de Cumulus F4, voorzien van een array van 4 woofers van ongeveer 1.80 meter hoog per zijde.

"De toevoeging van extra luidsprekers in het midden- en laagbereik blijkt telkens weer een buitengewone ervaring te bieden, hoewel de Cumulus F1 ook al indrukwekkend klinkt."

"Via de DSP van het grote systeem heb ik verschillende instellingen laten horen, zoals variaties in looptijden, filterhellingen en onderlinge volumeniveaus. Onze bezoekers toonden veel interesse in deze demonstratie, omdat dit soort ervaringen met conventionele luidsprekers niet mogelijk is."

Een reactie van Huib, een van onze lezers: "Een leuke ochtend, en voor mij leerzaam. Etienne praat vol passie over zijn ervaringen en is in staat het direct te laten horen. Zijn nuchtere kijk op hifi kan ik waarderen. Het concept wat hij bedacht heeft zal voor diverse mensen die niet zo diep in de techniek gaan zeker werken."

Na deze demonstraties werd omstreeks 12.30 uur de lunch geserveerd en vertrok een deel van de bezoekers weer richting huis. "Enkele anderen bleven echter graag nog even hangen."

"Voor hen hebben we nog enkele nummers naar hun eigen muzieksmaak laten horen, en als afsluiting heeft de laatste bezoeker kunnen genieten van straaljagergeluiden in Dolby Atmos met de soundtrack van de film Maverick, waarbij zelfs "bommen en granaten" te horen waren. Dit alles zonder de buren te vergeten, die van tevoren op de hoogte waren gesteld ;)."

Een tweede reactie, van lezer/bezoeker Edwin: "Allereerst bedankt voor de gastvrijheid afgelopen zaterdag. Sowieso leuk om gelijkgestemden te ontmoeten, al was het jammer natuurlijk dat het weer alleen mannen waren! Weten zij niet dat juist de vrouw overtuigd moeten worden…? De demonstratie was super, je hebt veel kennis en kon het ook goed overbrengen. Altijd fijn om te horen hoe een opname door jouw concept heel goed kunnen klinkt."

Ook bezoeker Frank wist ons via de redactiemail te vinden voor een korte reactie: "We hebben afgelopen zaterdag een interessante presentatie gehad van de systemen die Etienne bouwt. De actieve aansturing samen met het DSP-systeem biedt veel mogelijkheden om de luidsprekers naar wens te laten weergeven, vooral de grote opstelling klonk indrukwekkend. Etienne kon er boeiend over vertellen, en zijn vrouw verzorgde de gasten met koffie en lekkere broodjes, kortom ik vond het een geslaagde ochtend!"

Etienne tot slot:

"We willen onze bezoekers nogmaals hartelijk bedanken voor hun aanwezigheid en de tijd die ze hier hebben doorgebracht. We zijn verheugd over hun zeer positieve reacties op onze systemen."

MERK

EDITORS' CHOICE