Master & Dynamic MW09: draadloze in-ears voorzien van AI-verbeterde gespreksmogelijkheden en Bluetooth 5.4

De Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer Master & Dynamic heeft de draadloze in-ear hoofdtelefoon MW09 aangekondigd. De nieuwe MW09 biedt volgens de fabrikant verbeterde gespreksmogelijkheden door gebruik van kunstmatige intelligentie, 16 uur speeltijd, draadloos opladen en ondersteuning voor Bluetooth 5.4. Natuurlijk is de MW09 in verschillende kleuren leverbaar.

Master & Dynamic MW09

Het in de VS gevestigde Master & Dynamic (M&D) heeft de MW09 Active Noise-Cancelling True Wireless hoofdtelefoon aangekondigd. De nieuwe MW09  is voorzien van een bijgewerkte akoestische architectuur, een verfijnde ergonomische behuizing, tot 16 uur luisterplezier en opbergdoosjes van aluminium of Kevlar die draadloos opladen.

“Voor de MW09 hebben we onze inspanningen gericht op het produceren van aanzienlijke prestatieverbeteringen zonder onze obsessie met design en materialen in gevaar te brengen. We zijn het meest enthousiast over onze eigen AI-verbeterde gespreksoplossing en adaptief ANC. Maar we hebben ook de M&D Connect-app geüpgraded met nieuwe functionaliteit, waaronder zijtoon, aangepaste EQ-instellingen, batterijmonitoring van de oortelefoon en een oortelefoonpastest. Met al deze verbeterde functies ben ik ervan overtuigd dat de MW09 net zo goed zal klinken als hij eruit ziet,” aldus de aanprijzing van Jonathan Levine, oprichter en CEO van M&D.

De MW09 is voorzien van AI-compatibele gespreksmogelijkheden en volgens de fabrikant de beste connectiviteit in zijn klasse. De opnieuw ontworpen akoestische architectuur en op maat gemaakte 11 mm berylliumdrivers zijn bedoeld om een ruimtelijker klinkende presentatie te creëren in een gesloten draadloze IEM. Geoptimaliseerde plaatsing van microfoons en sensoren en nieuwe adaptieve ruisonderdrukkingsalgoritmen creëren een nauwkeurig afgestemde ANC-ervaring die ongewenste omgevingsgeluiden effectiever verwijdert, terwijl een rijk, warm geluid behouden blijft. Bluetooth 5.4 biedt betrouwbare en duidelijke connectiviteit. De MW09 is compatibel met Qualcomm's Snapdragon Sound en is ook Auracast-ready. Een nieuwe AI-aangedreven high-definition spraakoplossing belooft duidelijke communicatie en natuurlijkere spraak in de meest luidruchtige omgevingen.

De oordopjes zijn afgewerkt met geanodiseerd aluminium en saffierglas en zijn verkrijgbaar in zes kleurstellingen. De behuizing en de algehele constructie zijn geoptimaliseerd om zowel een lager gewicht als een veiligere pasvorm te bieden voor een breder scala aan gebruikers en meer comfort tijdens langdurig luisteren. Drie kleurstellingen worden gecombineerd met behuizingen van geanodiseerd aluminium en nog eens drie kleurstellingen worden gecombineerd met een oplaad- en operberdoos van Kevlar. Alle opbergdoosjes bieden zowel draadloos opladen met een USB-C kabel.

De capaciteit van de accu’s in de oordopjes is genoeg voor circa 16 uur muziekplezier zonder ANC en tot 12 uur met ANC ingeschakeld. In de oplaad- en opbergdoos zit nog eens 32 uur batterijduur. Multipoint-connectiviteit maakt naadloos schakelen tussen mobiele telefoons en laptops of tablets mogelijk. Een volledig instelbare equalizer in de app geeft de gebruiker een volledig scala aan aanpassingsopties.

Master & Dynamic MW09: prijzen en leveringsinformatie

We weten niet wanneer de levering van de MW09 in de Benelux gaat beginnen. Op de website van M&D staan de volgende adviesprijzen genoteerd.

Zwart met zwarte aluminium behuizing, 399 euro
Wit en zilver met zilveren aluminium behuizing, 399 euro
Goud met gouden aluminium behuizing, 399 euro
Groen met Kevlar behuizing, 449 euro
Blauw met Kevlar behuizing, 449 euro
Brons met Kevlar behuizing, 449 euro

MERK

EDITORS' CHOICE