Ook op de stand van Ludems komen we merken en producten tegen waar we graag onze tanden eens in zouden zetten. Luc Demeure liet ons op de New Music Show in oktober al opnieuw kennis maken met design AV-merk Brionvega, dat via zijn importeurschap een comeback beleeft, maar nu Audiovideo2day het circus een half jaar later naar Veldhoven gebracht heeft, vinden we ook Superfluo en Bricasti in zijn stalletje.
Het Italiaanse merk Brionvega, dat vooral in de jaren ’60 en ‘70 furore maakte met de designtaal van iconische audio- en videoproducten zoals de Algol televisie en het RR126 stereosysteem, is met de TS 522 radio terug van weggeweest. Het design is ongewijzigd gebleven, maar de elektronica binnenin is aangepast aan de normen van vandaag. Zo kunnen er voortaan 29 (FM/AM) voorkeuzezenders opgeslagen worden in de TS 522. De toevoeging van een stereo hoofdtelefoonuitgang maakt bovendien dat de kubusradio nu ook geschikt is voor persoonlijk luistergenot.
De TS 522 is verkrijgbaar voor €300,- euro en leverbaar in de kleuren sun orange, snow white, night black en 'gewoon' rood. Er zijn ook twee ‘limited edition’ uitvoeringen beschikbaar: sun yellow en mint green.
Superfluo, een soort broertje van, is aanwezig met gave radio's, zoals het 'badkamermodel' helemaal bovenaan in dit bericht. Bovenstaand klassieke meubel, dat op onze redactie zeker niet zou misstaan, is uit de ontwerpkoker van Brionvega: de welklinkende Radiofonografo RR 226B.
Wat echter vooral onze aandacht trekt in deze hoek van de Koningshof is de M1 DAC van Bricasti, die we ook snel eens binnen moeten halen -Luc, lees je mee...?- voor een review. De M1 digitaal-naar-analoog converter is een dual mono design: er zijn twee compleet geïsoleerde kanalen, elk met z'n eigen lineaire voeding, DAC, DDS clocking en analoge circuit, om analoge 'crosstalk' vrijwel volledig uit te sluiten en het digitale proces te isoleren.
Doet het design je ergens aan denken? Dat kan, er is een link met de knappe koppen van Mark Levinson. Qua ontwerp zit je bij Ludems wel goed dus, nu zouden we graag het binnenwerk van deze M1 eens aan het werk horen. Wordt vervolgd? Hij staat op onze shortlist in ieder geval.