NIEUWSiFi

iFi Audio Uno: kleine en betaalbare DA-converter

Sinan Kökbugur | 03 november 2022 | Fotografie Fabrikant | iFi

iFi Audio heeft een kleine en betaalbare DA-converter gelanceerd genaamd Uno. De Uno kost net geen tachtig euro, maar heeft intussen wel een DAC-chip van ESS Technology aan boord.

iFi Audio Uno: kleine DA-converter

De nieuwe iFi Audio Uno is niet de kleinste DA-converter maar het is wel één van de goedkoopste. De afmetingen zijn 8,8 x 2,6 x 8,1 centimeter. De behuizing is gemaakt van met mineralen versterkt polymeer en de voorplaat is volledig van aluminium.

Digitaal muzieksignaal komt binnen via de USB-C aansluiting op de achterkant en dit is meteen de voedingsaansluiting. Volgens de Britse fabrikant is de Uno bij uitstek geschikt voor gebruik in combinatie met een computer (Windows en Apple), tablet of smartphone.

Analoog signaal komt naar buiten via de 3,5 millimeter jackplug-aansluiting aan de voorkant en de cinch-uitgang aan de achterkant. Met de Power Match-knop kan de versterkingsfactor met 6 dB worden verhoogd.

DA-conversie komt voor rekening van een DAC-chip van ESS Technology van het type ES9219MQ/Q. De iFi Uno ondersteunt PCM tot 32-bit/384kHz, DSD tot 11.2MHz (DSD256) en MQA. Overigens verandert een verlichte ring achter de volumeregelaar van kleur om het formaat en de samplefrequentie van het binnenkomende digitale signaal aan te geven. Bovendien is een keuze aan digitale filters toegankelijk via de knoppen op het voorpaneel, zodat de gebruiker het geluid van de DA-converter naar zijn/haar smaak kan afstemmen.

iFi Audio Uno: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting is de Uno van iFi Audio vanaf het einde van deze maand verkrijgbaar voor een prijs van net geen 80 euro.


MERK

EDITORS' CHOICE